Direct naar artikelinhoud
NieuwsErotiek

OnlyFans gaat expliciete seksuele video’s en foto’s verbieden

'Temptation Island'-dames Megan en Milou poseren voor foto's op hun OnlyFans-account.Beeld RV

OnlyFans, dat vooral bekend staat als erotisch platform, gaat vanaf 1 oktober geen ‘expliciete’ seksuele video’s en foto’s meer toestaan. Het is dan nog wel mogelijk voor gebruikers om naaktfoto’s en -video’s te plaatsen, mits ze aan de regels van OnlyFans voldoen.

De site telt meer dan 130 miljoen gebruikers. Via OnlyFans kan geld worden gevraagd door zogenoemde ‘creators’ om hun video’s en foto’s te bekijken, met vaak seksuele inhoud. OnlyFans zegt dat de veranderingen nodig zijn vanwege toenemende druk vanuit de bankensector en betalingsdienstverleners.

“Om te zorgen voor de langdurige levensduur van ons platform en om een inclusieve gemeenschap van creators en fans te blijven zijn, moeten we onze richtlijnen rond content veranderen”, aldus OnlyFans.

Het logo van de app OnlyFans op een smartphone.Beeld REUTERS

Het in 2016 opgerichte OnlyFans zou momenteel bezig zijn met een financieringsronde bij investeerders, waarbij het bedrijf meer dan 1 miljard dollar waard moet zijn.

OnlyFans maakte eerder deze week bekend dat het ook een nieuw streamingplatform en app lanceert met de naam OFTV waarop creators content kunnen delen over onderwerpen als fitness, koken, komedie en muziek.