Club voor werkloze voetballers in Lokeren is een succes: "Al 11 spelers vonden een ploeg"

In Lokeren trainen sinds juni een groep werkloze voetballers samen in het Daknamstadion. Het 'Free Pro Players' project wordt begeleid door Eddy Van Den Berge, de ex-trainer van Zulte-Waregem. "Door deze trainingen blijven de spelers fit en zijn ze klaar om meteen aan een competitie deel te nemen", zegt hij. 

Samen trainen en elkaar motiveren, dat is het doel van coach Eddy Van Den Berge en het initiatief 'Free Pro Players'. De meeste voetballers hopen nog voor begin september een contract te kunnen afsluiten bij een club. Een tiental spelers vonden hun weg al naar een nieuwe ploeg. "Damien Marcq heeft maar een paar traininingen meegemaakt en kon dan al naar Union", geeft Van Den Berge mee. "Vier andere spelers trokken naar Virton en Jérémy Taravel is naar Moeskroen." 

Wekelijks trainen zorgt ervoor dat de voetballers het spelritme in zich hebben

Eddy Van Den Berge, coach 'Free Pro Players'

Professionele ervaring

Vele spelers hebben al bij een professionele club gespeeld en hebben die ervaringen mee. Zo ook Renato Neto, die bij AA Gent heeft gevoetbald. Het collectief en regelmatig trainen met andere ervaren voetballers heeft een positief effect. "Alleen trainen is niet hetzelfde als wat we hier ter beschikking hebben", klinkt het bij de groep. "We dromen wel om deel te nemen aan de echte competitie, een goede club te vinden en ergens voetbal te kunnen spelen." 

Meest gelezen