Kim.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim. © Greetje van Buggenhout

Ziek door je borsten? Kim wilde van haar D-cup af: “Niemand had me over de ‘borstimplantatenziekte’ verteld”

In de documentaire ‘Chasing Beauty’ op Streamz vertelt Liesl dat haar borstimplantaten haar ziek maken. Een herkenbaar verhaal voor Kim (38) die zich na haar borstvergroting fysiek en mentaal alsmaar slechter voelde. Slapeloosheid, moodswings, hartkloppingen,... Dokters lachen haar symptomen weg, maar in een Facebookgroep vindt Kim 140.000 lotgenoten en ontdekt ze hoe vaak ‘BII’ of borstimplantatenziekte toeslaat. “Nu besef ik dat in plastische chirurgie geld verdienen primeert boven gezondheid.”

  1. Toen ze zeventien was liet Roxanne haar borsten verkleinen, liften en gelijk maken. “Maar nu weet ik dat er in imperfectie wel schoonheid schuilt”
    PREMIUM

    Toen ze zeventien was liet Roxanne haar borsten verkleinen, liften en gelijk maken. “Maar nu weet ik dat er in imperfec­tie wel schoonheid schuilt”

    “Omdat ze zo zwaar waren, had ik op mijn zestiende al hangborsten. De ene hing ook nog eens lager dan de andere. En mijn tepels, die vond ik veel te groot.” Roxanne Wellens (23) liet zes jaar geleden haar borsten verkleinen, liften en gelijk maken. Een zware, maar belangrijke operatie om zich weer beter in haar vel te voelen. Vandaag kijkt Roxanne met andere ogen naar de ingreep die ze als 17-jarige onderging. “Soms vraag ik me af of ik mijn lichaam heb afgewezen.” Plastisch chirurg Jan Vermeylen licht toe of zo’n operatie op jonge leeftijd wel zin heeft.
  2. “Vier douchehokjes, niemand te zien.” Jonge August beleeft onvergetelijke, erotische vakantie met Quentin
    PREMIUM

    “Vier douchehok­jes, niemand te zien.” Jonge August beleeft onvergete­lij­ke, erotische vakantie met Quentin

    “Mijn orgasme kwam vanuit het diepste van m’n wezen.” August (nu 43) is vijftien jaar als hij Quentin (14) ontmoet op vakantie in Frankrijk. Hij heeft zich nog nooit tot jongens aangetrokken gevoeld. Tot nu. Tijdens een logeerpartijtje slapen ze in hetzelfde bed. Het is de start van een ontdekkingstocht die zal eindigen in een douchecabine op een camping. “Ik wist op dat moment dat ik hem graag zag en dat een deel van mij dat altijd zou blijven doen. Wat er ook gebeurde.”