.
Volledig scherm
PREMIUM
. © rv

Heeft chimpansee Chita liefdesverdriet, nu zijn ‘vaste vriendin’ geen nauw contact meer mag zoeken? “Een soort van gemis zal hij zeker voelen”

“Dat beest houdt van mij en ik van hem.” Volgens de abonnee van de Zoo die niet langer nauw contact mag hebben met chimpansee Chita is er sprake van wederzijdse ‘liefde’. “Te kort door de bocht”, zegt Sarah Lafaut, curator zoogdieren van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. “Voor het dier gaat het in deze ‘relatie’ vooral om aandacht, dat is toch nog iets anders dan menselijke liefde.”

44 reacties

  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    De Zoo is allang niet meer van een rijke adellijke excentriekeling maar een organisatie die proberen zowel de mens te informeren als hun ondertussen gekweekte dieren te laten overleven en eventueel terug uit te zetten. Deze Chimpansee was eerst in prive bezit en toen hij te duur en/of telastig werd aan de zoo overgedragen.
  • Mireille Van Camp

    3 jaar geleden
    Aan enkele mensen hier die het punt niet snappen, dat nochtans duidelijk uitgelegd werd. Beide partijen genieten er niet van. De aap heeft er nadeel bij en ziet hierdoor af. Heeft eventjes fun doordat die dame duidelijk opzettelijk overdreven contact maakt met het dier. Nadien krijgt het te verduren in de groep en ziet het hierdoor af. Het is niet omdat het er eventjes schattig uitziet dat het dier er voordeel uit haalt voor zijn of haar leven. Hier wordt het dier geschaad door mevrouw.
  • Joke Weyts

    3 jaar geleden
    Beste mensen zoek een het het echt gebeurde verhaal op van de chimpansee Travis (de schattige chimp van de reclames in de VS), en mevrouw Charla Nash. Aanschouw, maar val niet vooral niet flauw...
  • Peter Borft

    3 jaar geleden
    @ CHRISTINE LANDUYT Ern kind geniet ook van snoepjes en frietjes, toch denk ik dat een goede ouder dat niet dag te eten zal geven. Een goede dierenverzorger kijkt ook naar het geheel. Een pleziertje van korte duur, en daarna verstoten te worden door de groep. De zoo maakte de juiste keus!
  • David Hermans

    3 jaar geleden
    Is haar echtgenoot niet jaloers dan?