©  Kris De Smedt

RECEPT. Een cocktail met een laagje wijn erover? Zo maak je de Summer in Brooklyn

Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van ­Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken.

Didier Van den Broeck

Een Brooklyn-cocktail is een whiskey sour met een toplaagje – een float zoals dat dan heet – van rode wijn. Naast het feit dat het drankje er kick-ass cool uitziet, geeft de wijn fruitigheid, een zuurtje en tannines die de whiskey sour een extra dimensie geven.

Nodig

200 ml citroensap

200 ml rietsuikersiroop

450 ml Jim Beam-bourbon

300 ml ananassap

Een fles merlot, voor de afwerking

Doen

Shake alles behalve de wijn samen. Schenk uit over ijsblokken en giet er een float merlot op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer