Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Nu de beurzen sinds lang opnieuw rood kleuren: alles nog op koers voor de kleine belegger?

De BEL20 kleurde deze week opnieuw rood. De Belgische referentie-index verloor 1,35 procent, waar in de tien dagen ervoor nog dag na dag winst werd opgetekend. Ook in Azië en Amerika gaan de beurzen omlaag. Moet de kleine belegger zich zorgen maken? Verkopen? Of is dit net het moment om in te stappen? Wat steek je dan in je portefeuille? Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België, geeft antwoorden.

11 reacties

  • Leo Duym

    3 jaar geleden
    Zeer voorspelbaar: geen woord over goud en over de fel ondergewaardeerde goudmijnen, typisch voor een bankier.
  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    Internetinfo heeft ook zijn beperkingen. Zo is het quasi onmogelijk relevante cijfers te vinden van langere tijd terug. Of de info betrouwbaar is weet je door bedrijfsleiders te spreken of bedrijven/landen te kennen: dat is allemaal fysiek. Ook weet je niet waarom iemand iets aanprijt: om er vanaf te geraken? Ook worden goede sites meer en meer betalend: ik heb relevante cijferreeksen dus op een spreadsheet.
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Mvr Vanden Bossche , Dat zal dan wel komen door de kinderen of kleinkinderen die ze aansporen moderne aandelen te kopen omdat spaargeld niet meer opbrengt. Geef terug 3% op spaargeld en ouderen gaan er zeker voor kiezen om terug te sparen. Een expert met een diploma is geen meerwaarde meer omdat een diploma halen op school hopeloos jaren achterloopt op de realiteit ! Internet bron aan informatie en up to date.
  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    Mr vanderlinden, ik verschiet telkens van de moderne aandelen die 80-plussers in portefeuille hebben. Je hebt veel officiële experten. Omdat ze gediplomeerd zijn en ergens in dienst werden genomen, toevallig als financieel expert. Kenmek is dat ze mekaar napraten en in dezelfde vijver vissen. Dat wil niet zeggen dat er hier en daar geen echte bijloopt.
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Als de beurzen te lang rood kleuren dan drukt de ECB wel wat geld bij zodat het terug groen word ! En idd nooit kopen wat experten zeggen want dan ben je ruimschoots te laat en betaal jij de rijken. De kunst is kopen van iets met toekomst terwijl de grote kudde nog ligt te slapen of er niet in geloofd zoals met bitcoin. Zo was het vroeger ook met google facebook amazon tesla enz. Oudere generatie is blind voor toekomst !