Conner Rousseau. ©  Geert Van de Velde

Instagrampost van Conner Rousseau over puber die ‘instant klaarkomt’ van hem zorgt voor ophef

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft op zijn Instagram-pagina een boodschap gedeeld van een tiener die beweert dat hij of zij ‘instant klaarkomt’ als Rousseau in beeld verschijnt. Dat leidde tot verontwaardigde reacties.

Christof Willocx

“Ik word gekk als ik jou zie, ik zit puberteit, ik kom klaar instant”, zegt iemand in een vraag- en een antwoordsessie met Conner Rousseau. De politicus deelde die boodschap op zijn Instagram-pagina, inclusief de schrijffouten. Hij zette er een blik van zichzelf bij terwijl hij de ogen naar boven richt.

“Met die blik wilde Conner zeggen dat hij niet wist wat hij met die reactie moest doen”, zegt Niels Pattyn, de woordvoerder van Conner Rousseau. “De post van Conner was ludiek bedoeld. Toen hij hoorde dat er kritiek was op het delen van die post op Twitter, heeft hij hem meteen weggehaald.”

©  Instagram Conner Rousseau

Is het verstandig voor een partijvoorzitter om zo’n post, die alleen aan hem gericht was en dus niet voor de buitenwereld was bedoeld, te delen op sociale media? “Nee”, zegt politicoloog Dave Sinardet. “Je kan stellen dat het niet zijn beste idee was. Zo’n boodschap krijgt een heel andere connotatie als je hem publiek maakt. Maar zolang hij niet op zo’n opmerking ingaat, zou ik hier geen halszaak van maken. Al geeft de post wel een beeld van het soort opmerkingen dat Conner Rousseau soms krijgt.”

Dave Sinardet schrikt er niet van dat Conner Rousseau dit soort reacties krijgt. “Hij praat in de media veel over zijn liefdesleven. Dan kan je zulke reacties verwachten. Maar op zich kan hij er natuurlijk niet aan doen dat hij dit soort reacties krijgt.”

Onder andere op Twitter waren de reacties op de post niet min. “De bodem is nu wel bereikt”, klonk het onder andere.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER