Themabeeld. ©  BELGA

Brouwers blij met pintje aan de toog

De brouwers reageren tevreden op de beslissingen die vrijdag genomen zijn door het Overlegcomité, en in het bijzonder dat vanaf 1 september opnieuw een pintje aan de toog kan. Dat zegt de federatie van de Belgische Brouwers.

Het Overlegcomité besliste vrijdag een hele reeks coronamaatregelen vanaf 1 september te versoepelen, onder meer in de horeca. Er gelden dan geen verplichte openings- en sluitingsuren en beperkingen meer op het aantal klanten per tafel. Ook de verplichte afstand tussen de tafelgezelschappen en het verbod op rechtstaan en bediening aan de bar vervallen. Alleen de mondmaskerplicht blijft gelden bij verplaatsingen binnen een horecazaak.

Vooral met het pintje aan de toog zijn de brouwers blij. “Sinds de start van de coronapandemie kijken we ernaar uit om terug een pintje aan de toog te kunnen drinken, een belangrijk symbool van onze Belgische biercultuur, en dat wordt vanaf 1 september realiteit”, klinkt het.

De brouwers hopen dat er na Vlaanderen en Wallonië ook snel versoepelingen kunnen volgen in Brusselse cafés en restaurants. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER