Niels Destadsbader keert na zeven jaar terug van VTM naar VRT

Een grote transfer in tv-land: Niels Destadsbader verlaat VTM. Na zeven jaar keert de presentator terug naar de VRT. Hij gaat er programma’s maken voor Radio 2 en Eén. Dat kondigde hij vanochtend zelf aan op Radio 2 bij Siska Schoeters: “Wij worden terug collega’s.”

“Ik weet het al eventjes. Alleen mijn ouders en broer wisten het. Het was heel moeilijk om geheim te houden, vooral omdat ik bij VTM zo’n toffe jaren heb beleefd”, zei hij op Radio 2.

Over de programma’s die hij gaat maken, kon hij nog niet veel kwijt. Alleen dat hij op het einde van het jaar voor het eerst te horen zal zijn op Radio 2 tijdens de eindejaarslijst. Zijn televisiewerk is nog in volle voorbereiding.

Begonnen bij Ketnet

In 2009 was Niels Destadsbader voor het eerst op televisie te zien als wrapper bij Ketnet. Tegelijk bouwde hij aan zijn muzikale carrière met eigen nummers en een eigen band. Daarmee speelde hij uitverkochte concerten in het Antwerpse Sportpaleis en haalde hij heel wat hits. In 2019 schreef hij ook de titelsong van Thuis.

Destadsbader acteerde ook in verscheidene televisiereeksen, waaronder Amika (Ketnet) en FC De Kampioenen (Eén). Bij VTM praatte hij programma’s als The Masked Singer en De Gouden Schoen vlot aan elkaar.

Terug thuis

“Ik heb geweldige jaren gekend bij VTM. Hele mooie kansen gekregen, toffe programma’s gemaakt en mogen samenwerken met erg veel fijne mensen”, zegt Niels Destadsbader. “Daar ben ik heel dankbaar voor. Maar ik heb hier lang over nagedacht en ik heb heel veel goesting in dit nieuwe avontuur.”

Ook bij de VRT zijn ze erg tevreden. Ricus Jansegers, algemeen directeur Content bij de VRT: “Hij is een van de meest getalenteerde tv-makers van ons land. Dat hij nu terug is waar het voor hem allemaal begon, is prachtig nieuws voor de VRT én voor hem. Niels is terug thuis.”

(jvo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER