Videospeler inladen...

Niels Destadsbader keert terug naar de VRT en gaat programma's presenteren op Eén en Radio 2

Zanger en presentator Niels Destadsbader gaat programma's maken voor Eén en Radio 2. Dat heeft hij bekendgemaakt in het programma "De vijver van Siska" op Radio 2. Destadsbader keert zo na zeven jaar terug naar de VRT, waar zijn carrière in 2009 startte bij Ketnet.

Wanneer Destadsbader (33) voor het eerst op Eén te zien zal zijn met een nieuw programma is nog niet bekend. Fans zullen hem wel al kunnen horen tussen kerst en nieuw op Radio 2. "Ik heb tijd genoeg om mij voor te bereiden", grapt hij alvast bij Schoeters.

In 2009 maakte Niels Destadsbader zijn debuut op Ketnet, waar hij live programma's aankondigde als wrapper. Tegelijk bouwde hij aan een muzikale carrière met eigen nummers en een eigen band. Bekende hits zijn "Skwon meiske", "Verover mij", "Annelies" en "Mee naar boven". Vorig weekend won hij nog samen met Regi de Radio 2 Zomerhit voor het nummer "De wereld draait voor jou". Hij schreef ook de titelsong van de Eén-serie "Thuis" en speelde  spits "Ronaldinho" in "F.C. De Kampioenen". 

Bekijk hier het interview met Siska Schoeters in "De vijver van Siska" en lees voort onder het fragment:

Videospeler inladen...

Ik heb hier lang over nagedacht en ik heb heel veel goesting in dit nieuw avontuur.

Niels Destadsbader, presentator

Bij VTM presenteerde hij programma's als "The masked singer" en "Gouden schoen". "Ik heb geweldige jaren gekend bij VTM. Hele mooie kansen gekregen, toffe programma's gemaakt en mogen samenwerken met erg veel fijne mensen. Daar ben ik heel dankbaar voor. Maar ik heb hier lang over nagedacht en ik heb heel veel goesting in dit nieuw avontuur", zegt Destadsbader een tikkeltje emotioneel.

Hij nam de beslissing al een tijdje geleden maar had zwijgplicht. "Enkel mijn broer en ouders wisten ervan, voor veel mensen zal het een verrassing zijn."  

Ricus Jansegers, algemeen directeur Content VRT, verwelkomt Destadsbader graag: "Hij is een veelzijdig en talentrijk muzikant, acteur en presentator. Met zijn spontaniteit en creativiteit gaan we aan de slag om nieuwe televisieprogramma's te maken. Ook op Radio 2 zal hij te horen zijn. Niels staat voor hoge kwaliteit en weet een groot publiek als geen ander te bespelen. Hij past perfect in ons toekomstplan."

Hij past perfect in ons toekomstplan.

Ricus Jansegers, algemeen directeur Content VRT

"De komst van Niels Destadsbader bij de publieke omroep is volledig in lijn met de doelstellingen van de Beheersovereenkomst 2021-2025. Daarin heeft de VRT de opdracht om te focussen op positieve ambassadeurs om haar maatschappelijke opdracht te realiseren. Deze nieuwe samenwerking is marktconform. Ook omdat Niels Destadsbader niet meer onder contract lag bij andere mediabedrijven."

Meest gelezen