Jeff Bezos vindt dat NASA het maanlandercontract minstens gedeeltelijk aan zíjn ruimtevaartbedrijf Blue Origin had moeten toewijzen en sleepte NASA voor de rechter.
Volledig scherm
Jeff Bezos vindt dat NASA het maanlandercontract minstens gedeeltelijk aan zíjn ruimtevaartbedrijf Blue Origin had moeten toewijzen en sleepte NASA voor de rechter. © AFP

NASA zet werk met SpaceX aan maanlander tijdelijk stop na rechtszaak Blue Origin

NASA heeft ermee ingestemd om het veelbesproken maanlanderproject tijdelijk in de wacht te zetten, waardoor SpaceX momenteel niet aan het project kan werken. Dat doet de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie in reactie op een rechtszaak die is aangespannen door Blue Origin.

5 reacties

  • Bart Verwegen

    3 jaar geleden
    Ze zouden beter samenwerken in plaats van elkaar tegen te werken. Wetenschappelijke ontwikkeling is mooi, tot commerciële belangen het overnemen.
  • Chris Van den Eynde

    3 jaar geleden
    Als ik mijn eieren, in een mandje moest leggen, zou dat ongetwijfeld bij Musk zijn, omdat die mens al veel verder staat dan Besos, het is niet, dat je eventjes in de ruimte bent geweest, dat je al de ervaring hebt van SpaceX. Als hij dit gevecht verliest, zal Besos het pas doorhebben, dat hij zichzelf belachelijk heeft gemaakt.
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    tja de gewone mens moet zich blauw betalen aan milieu en klimaat taksen en zij gaan er voor zorgen dat de rijken een ruimtetripke kunnen maken zelf betalen ze amper belastingenmaar zorgen ze vooral veel overlast voor het klimaat, milieu ozongaten enz.... en al wat naar boven geschoten wordt en zonder aandrijving komt te zitten weer naar beneden komt ooit.
  • Guy De Smet

    3 jaar geleden
    In tegenstelling tot Musk heeft Bezos nog niets bewezen om een ruimtetuig in een baan rond de aarde te krijgen, laat staan naar de maan.
  • dirk belis

    3 jaar geleden
    Als ik moet komen kiezen tussen Musk en Bezos hun ervaringen en kennis hieromtrent dan zal dat sowieso Musk worden.