© BELGA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

REACTIES. Van der Poel gaat voor 23 zeges, Van Aert met schrik aan de balkjes

Mathieu Van der Poel wil na zijn demonstratie in Hulst zijn twee resterende crossen nog winnen. Van der Poel, Van Aert en Van der Haar toonden zich alle drie lovend over het parcours in Hulst: “Ze moeten hier volgend jaar het Nederlands kampioenschap organiseren”, aldus Van der Haar.

jv

Mathieu Van der Poel maakte er een lange solo van in Hulst: “Vanaf de start werd er een goed tempo opgelegd. Ik was van plan iets langer te wachten, maar toen Tom Meeusen stevig doortrok merkte ik dat het voor de rest wat snel ging. Dan heb ik beslist om door te gaan.”

“Ik heb nu 21 overwinningen binnen. Ik rijd nog twee crossen en ga dus voor de volle 23 zeges maar ik kan niet ontkennen dat ik nu al een schitterend seizoen heb afgewerkt. “

De Nederlandse kampioen toonde zich bijzonder opgetogen over de opkomst in Hulst: “Het was ontzettend druk op het parcours. Dit is wel goed voor het Nederlandse veldrijden.”

“Het parcours was zoals ik het graag heb. Het schoof wel wat. Een lastig en technisch rondje al bij al.” Te lastig voor zijn grote opponent Van Aert? “Als je van de cross gisteren minder hersteld bent dan wordt het moeilijk”, besloot Van der Poel.

Van der Haar: “Ze moeten hier het NK organiseren”

Lars Van der Haar toonde zich opgelucht na zijn tweede plaats: “Jammer dat ik niet langs kon toen Mathieu vertrok om met hem mee te gaan. Maar ik ben vooral trots op het niveau dat ik heb gehaald.”

“Mijn basis valt nog tegen, maar als ik mijn training en rust goed inplan kan ik in het weekend goed presteren.”

Ook Van der Haar was onder de indruk van Hulst: “Het was een geweldig parcours. Er was ontzettend veel volk. Ze zouden hier volgend jaar het Nederlands Kampioenschap moeten organiseren.”

Wout Van Aert: “Had liever dat het wat meer stilviel”

“Tijdens de afdaling nam ik wat risico’s. Ik had na de eerste ronde gekeken naar Tom Meeusen en zijn lijn heb ik de volgende ronden ook gevolgd. Halverwege het seizoen had ik de balkjes onder de knie. Daarna heb ik er niet meer op getraind. Als je het niet onderhoudt, komt de schrik terug. Daarom wou ik aan de balkjes geen risico nemen en stapte ik telkens af, ook uit voorzorg voor mijn knie.”

“Het was precies of iedereen nog eens zin had om een uur af te zien als de beesten maar ikzelf zat al vlug à bloc. Ik had vandaag liever dat het wat meer zou zijn stilgevallen”, grapte de wereldkampioen nog. “Normaal maak ik zelf graag de koers. Maar dat was vandaag niet het geval. Het gashendeltje bleef maar vol opengedraaid bij de concurrenten. De conditie is ook wat minder en dan kan je niet wedijveren voor de zege.”

© BELGA

“Ik heb vandaag fiks afgezien maar wil in Oostmalle, in eigen gouw, nog eens op mijn best zijn.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer