via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Nog eens 34 satellieten gelanceerd voor Brits internetnetwerk

Met een Russische Sojoez-draagraket zijn in de nacht van zaterdag op zondag nog eens 34 OneWeb-satellieten gelanceerd. Het in Londen gebaseerde telecombedrijf heeft nu 288 satellieten van het geplande breedbandnetwerk voor internet vanuit de ruimte.

11 reacties

  • Didi Bellens

    3 jaar geleden
    En dit heeft geen invloed op de klimaatverandering??? Hoe hypocriet zijn ze !
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Mr De Visser, het gaat hier niet over het nut van internet, gps of gsm maar over de onzin van honderdduizenden satellieten en of kunstmanen in de ruimte en die schadelijke straling komt precies door deze satellieten die hun signalen doorzenden naar deze masten. en geen van deze toestellen is voor het nut van de gewone mens op de markt gekomen pas toen men geld nodig had zijn ze begonnen met het vrijgeven van deze technologieën. maar soit teveel is teveel
  • bruno draulans

    3 jaar geleden
    Bob, maar als die zo blijven verder doen, hebben we over afzienbare tijd een " satelietverduistering", als je begrijpt. 650 satelieten voor 1 provider is toch niet normaal meer. En Musk is ook al bezig met zijn treinsatelieten.
  • Bob De Visser

    3 jaar geleden
    Wie twijfelt over het nut van de resem van concurrenten die communicatie satellieten de lucht in schieten moet beseffen dat de kans op prijsafspraken tussen al die providers op die manier zo goed als onbestaande wordt . Dus prima voor de consument . Wie twijfelt aan het nut van internet , gsm en gps moet zich zijn/haar wereld maar eens voorstellen zonder . Satellieten reduceren het risico van schadelijke straling dichtbij een antennemast .
  • Eddy De Pooter

    3 jaar geleden
    Mijn gedacht: " Al wat naar boven gaat moet ooit eens terug naar beneden komen"