Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © AP

Poetin wil geen instroom van “als vluchteling vermomde strijders” uit Afghanistan

De Russische president Vladimir Poetin heeft zondag opgeroepen een toestroom van vluchtelingen uit Afghanistan te verhinderen onder wie zich "vermomde strijders" kunnen bevinden.

35 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Putin heeft een geniaal strategisch doorzicht en behartigt de billijke belangen van zijn eigen Russische bevolking.
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    @Pat Vanbeveren Rusland is een kernwapenmacht met een groot leger, maar economisch een dwerg vergelijkbaar met de Benelux. In 2019 haalde ze een bbp van 1698 miljard dollar terwijl dat van de Benelux 1511 miljard bedroeg. En dat met vijf keer minder inwoners. De levensverwaching ligt 10 jaar onder dat van ons, er is enorme armoede en het alcoholmisbruik is enorm. En die 'dictatoriële trekjes' waarbij de oppositie ofwel vermoord ofwel in de gevangenis belandt zou ik toch niet minimaliseren.
  • raymond van der craen

    3 jaar geleden
    Je kan zeggen van Poetin wat je wil, hij heeft misschien dictatoriele trekjes maar in Rusland heerst stabiliteit en economisch gaan ze er op vooruit. Groot gelijk dat hij dit gespuis niet binnenlaat. En je kan je trouwens de vraag stellen zijn onze politiekers beter?
  • marc vandecauter

    3 jaar geleden
    Natuurlijk moet men mensen in nood helpen maar wat ik me afvraag ze zijn naar ons land gevlucht als politiek vluchteling(onder vals voorwendsel?) hebben hier de belgische nationaliteit verkregen en zijn dan doodleuk naar hun land teruggekeerd en nu kan men ze gaan evacueren
  • Henri Dederen

    3 jaar geleden
    Danny Govaerts Afghanistan is geen buurland van Rusland. Tukmenistan,Oezbekistan,Tadjikistan daarentegen wel. De mensen uit die landen kun op basis van akkoorden met Rusland gemakkelijk zonder visum problemen naar Rusland. Terecht heeft men in Rusland schrik dat Afghaanse extremisten en terroristen spoedig opnieuw problemen gaan creëren op hen grondgebied.