EPA
Volledig scherm
© EPA

Hulporganisaties pleiten voor humanitaire luchtbrug Afghanistan

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef willen dat er meteen een humanitaire luchtbrug naar Afghanistan komt. In een gezamenlijke verklaring zeggen de twee VN-organisaties dat de internationale gemeenschap het accent te eenzijdig legt op evacuaties. Afghanen die achterblijven, worden vergeten.

15 reacties

  • Jean West

    3 jaar geleden
    Bulent Aslan de oorlog in Syrië is tussen het regime van president Bashar al-Assad en de soennitische Arabische rebellen. Nu heeft Turkije nog wat olie op het vuur gegoten door er binnen te vallen. Irak was Amerika met de Europese mogendheden. Waarom was er geen ophef nadat de Russen Afghanistan verlieten?
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Geloven kunnen een gevaarlijk goed zijn. Ik vind die luchtbrug een brug te ver. De Taliban zijn toch Islam gelovigen en verantwoordelijk voor het volk dat na het verjagen van de vijand het land met alles erop en eraan overgenomen hebben, dat de VN hèt loon opeist van o.a. Charles Michel, een fervent aanhanger van de VN.
  • jozef imbrechts

    3 jaar geleden
    Vluchten uit hun land en er dan op verlof gaan begrijpen wie kan
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Soms al vergeten dat de mensen in de Ardennen ook humanitaire hulp nodig hebben? Velen hebben ook niets meer en het rode kruis zakken gevuld !
  • Bulent Aslan

    3 jaar geleden
    Waarom zijn er immigranten ontstaan? In Irak, Syrië en nu Afghanistan. Omdat de Amerikanen in die landen ten strijde trokken. Ze waren in geen van deze oorlogen succesvol en de Amerikanen verloren de oorlog in alle. Nu geven ze veel redenen om weg te rennen. Wat was het resultaat, ze maakten het land dat ze binnenkwamen economisch af. Het is jammer, nietwaar, zoveel mensen stierven en moesten emigreren. Genoeg met wat je Amerika hebt aangedaan, ga voor je eig land zorgen, laat de wereld met rust