©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Kolkend Achter de Kazerne stuwt KV Mechelen naar zege tegen Union

Een uitzinnig thuispubliek was het vonkje dat het vuur in het Mechelse elftal definitief aanstak. Na een teleurstellende 0 op 9 en een persstop wisten Cuypers en Shved een razendsnelle goal van Vanzeir uit. Storm zette de kers op de taart. Vooral na rust koppelde Malinwa een waar strijdershart aan bij momenten fraai voetbal. Eervolle vermelding ook voor Gaëtan Coucke, die een eveneens sterk Union enkele malen van een goal hield.

Yannick De Boeck

Voor het duel tussen KV Mechelen en Union op gang werd gefloten was er plaats voor zowel een lach als een traan. Met de in 2019 gewonnen Beker van België in zijn handen werd clubicoon Seth De Witte zijn verdiende ereronde gegund. ‘Sethje is een Kakker’ rolde van de opnieuw volgestouwde tribunes Achter de Kazerne. Het contrast met de beklijvende minuut stilte voor de overleden Franck Berrier (ex-KVM) en de moeder van Union-coach Félice Mazzu was immens.

Terwijl Mazzu na een 9 op 12 geen reden tot wissels had, ging Vrancken met de grove borstel door zijn basiself. Bijker (ziek) en Mrabti (blessure) keerden na een weekje afwezigheid terug, terwijl ook Peyre, Shved en Cuypers aan de aftrap kwamen. Swers, Vanlerberghe, Hairemans, Engvall en Druijf betaalden het gelag na de wanvertoning op Gent.

Razendsnelle 0-1

Gesteund door zijn trouwe achterban moest geel-rood op zoek naar eerherstel na een teleurstellende 0 op 9, maar het duel kon niet slechter beginnen. Na een slechte inspeelpass van Peyre werd Dante Vanzeir – eind januari tegen Deinze na zeven seconden al goed voor de snelste goal ooit in het Belgische profvoetbal – diepgestuurd door zijn maatje Undav. De ex-Mechelaar omspeelde de ver uitgekomen Coucke en legde de bal al na elf tellen in het lege net. De VAR checkte even vermeend buitenspel van de doelpuntenmaker, maar greep niet in.

KVM moest reageren en kreeg een vleugje hulp van Dame Fortuna. Een afgeweken voorzet van Walsh werd door Cuypers via de paal over de doellijn gewerkt. Een doelpunt dat méér dan welkom was, want Union maakte het de thuisploeg knap lastig. Souza, vorige week tegen AA Gent al erg zwak, was opnieuw nergens. Na een vroege gele kaart flirtte hij na een nieuwe fout op Undav met rood. Alvorens hij nog voor het halfuur door Oum Gouet gewisseld werd, liet hij bij een hoekschop Kandouss lopen. Gelukkig zonder erg. En Malinwa bleef achteraan ongeconcentreerd spelen. Peyre verloor het leer aan Undav, maar Vanzeir was té verrast en Coucke redde met een beenveeg.

Toch liet ook de thuisploeg van zich spreken. Na een mooi opgezette aanval door Storm vond de linkerwinger Shved centraal voor doel, maar de voorzet was iets te lastig voor de Oekraïner. Shved dolde nadien zelf even tussen drie Union-spelers en ook het hakje van Peyre mocht gezien worden. Een doelpunt vloeide er uit die frivoliteiten echter niet voort. Op slag van rust ging ref Put nog even naar de beelden kijken nadat Van der Heyden Shved een lichte trap had verkocht. Tot een kaart kwam het niet.

Pareltje van Shved

Hautain, te weinig duelkracht en gebrek aan gezamenlijke pressing: het waren de uiteenlopende redenen die Vrancken vooraf aanhaalde voor de 0 op 9. Tegen Union deed KVM het voor rust beter en ook na de koffie stak het mes tussen de tanden. Na een gedevieerd schot van Schoofs kon Mrabti net niet besluiten. Vanzeir trof aan de overkant de lat, maar dan haalde Shved nog eens zijn fijne linker boven. Op voorzet van Schoofs plaatste hij de bal koelbloedig in de verste hoek binnen. Achter de Kazerne ontplofte, Shved straalde. Een nieuwe slangenbeweging van de Oekraïner kende net geen succes. Storm zag een poging op zijn beurt nog net gepareerd door Moris. Een bij momenten frivool KV Mechelen was niet van plan zijn prooi te lossen en na een nieuwe voorzet van Walsh kwam het leer via een Union-speler tot bij Storm, die de trekker definitief overhaalde. Achter de Kazerne ontplofte een derde keer, de 12 652 aanwezige Kakkers haalden opgelucht adem. Het uitgebreide Mechelse publiek ontpopt zich zo voorlopig tot dé zomertransfer van geel-rood.

    MEER OVER Jupiler Pro League

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER VOETBAL