Corolla-liefhebbers Jimmy Van Renterghem en Benny Heuvinck.
Volledig scherm
PREMIUM
Corolla-liefhebbers Jimmy Van Renterghem en Benny Heuvinck. © Benny Proot/RV

Trouwe fans over hun Toyota Corolla, de populairste auto ter wereld: “Eén keer vreemdgegaan, maar dat heeft maar half jaar geduurd”

Aanvankelijk verguisd en soms bespot, maar immer betrouwbaar en op handen gedragen door miljoenen fans: de Toyota Corolla. Deze maand verkocht de Japanse autobouwer de 50 miljoenste Corolla, de bestverkochte auto wereldwijd. Elke 28 seconden rijdt er één uit de showroom. Deze trouwe Vlaamse fans vertellen waarom dat succes volgens hen volkomen terecht is: “Ik werk in de pechverhelping en kom ze nooit tegen”.

78 reacties

  • Jeroen Deschrijver

    2 jaar geleden
    Conrad Croonen, mijn oom, levenslang mecanieker geweest, zei altijd: er zijn geen slechte auto's, alleen slechte chauffeurs. Zelf, verschillende Toyotas gehad, nooit problemen gehad! Top autos!
  • jos meurrens

    2 jaar geleden
    Aan de Mercedes rijders: Ga eens goed na welke motor er in je Mercedes steekt. Ik dacht dat er ook Franse wagens rondreden met Toyota en Nissan motoren
  • Miguel Duro Gonzalez

    3 jaar geleden
    Zonder meer een populaire auto, maar het grote productie-aantal is uiteraard het rechtstreeks gevolg van het feit dat Toyota de naam Corolla altijd heeft behouden. Opel heeft de Kadett vervangen door de Astra, Volkswagen de Kever door de Golf. Dus als je appelen met appelen wil vergelijken moet je die productieaantallen samentellen.
  • Davy Verreet

    3 jaar geleden
    Toyota is zeker 1 van de beste wagens en ja er kan ook een minder goede tussen zitten , ik heb nooit problemen gehad met mijn toyota ik heb er al verschillende gehad , maar even te verduidelijken, toyota heeft een paar jaar diesel motoren gehad van bmw maar is daar ook mee gestopt omdat toyota geen diesels meer zou maken en daarom even bmw motor in de diesels geplaats , en nu is er een samen werking met bmw voor de supra is eigenlijk een bmw z4 . En dat dit gebeurt heeft andere redenen
  • David raeymaekers

    3 jaar geleden
    Er is een gezegde: je koopt geen nieuwe Toyota omdat je oude versleten is, je koopt een nieuwe wanneer je je oude beu bent na 20 jaar.