E313 van Antwerpen naar Hasselt urenlang versperd door gekantelde vrachtwagen: weg is vrijgemaakt

Wommelgem -

De E313 van Antwerpen naar Hasselt is maandag urenlang volledig versperd geweest door een gekantelde vrachtwagen. Het verkeer moest de snelweg verlaten via de afrit Wommelgem. Intussen is de weg vrijgemaakt, maar zal het nog een hele tijd duren voor de files opgelost raken.

Het ongeval gebeurde iets na 9.30u. Een jeep reed naast een vrachtwagen toen die laatste plots een klapband kreeg. De vrachtwagenchauffeur verloor de controle over het stuur en belandde op de zij, over de hele lengte van de snelweg. De bestuurder van de jeep kon de aanrijding niet meer vermijden en crashte tegen de middenberm. Beide kwamen er als bij wonder met de schrik vanaf.

De gekantelde vrachtwagen en de jeep moesten getakeld worden, maar dat bleek al snel een werk van lange duur te worden. De vrachtwagen, gevuld met warme beton, weegt meer dan 40 ton en moest met behulp van luchtkussens worden rechtgezet. De jeep moest dan weer uit de middenberm gehesen worden.

Door het ongeval moest het verkeer op de E313 de snelweg verlaten via de afrit Wommelgem en een lokale omleiding volgen. Het was dan ook aanschuiven over de hele Antwerpse Ring, zowel vanop de E17 als vanuit Brussel of Nederland. De Liefkenshoektunnel werd tot 14.15 uur tolvrij gemaakt richting Nederland.

Lees verder onder de foto’s

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

Ook op de E19 gebeurde maandagochtend een ongeval. Richting Antwerpen botsten verschillende vrachtwagens ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor. Het verkeer kon stapvoets voorbij via de pechstrook, maar verkeer op lange afstand van Breda naar Antwerpen rijdt best via de A12 en Bergen-op-Zoom.

Ongeval E19. © BFM

Ongeval E19. © BFM

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen