Mathieu van der Poel na zijn val op de Olympische Spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel na zijn val op de Olympische Spelen. © ANP

Twee grote doelen blijven voor Van der Poel over in 2021: “Anderen beginnen aan zijn stoelpoten te zagen”

WielrennenMathieu van der Poel doet volgende week niet mee aan het WK mountainbike. Na zijn val op de Olympische Spelen moet hij ook de wereldtitel uit zijn hoofd zetten. Van der Poel richt zich nu op het WK op de weg en Parijs-Roubaix. Wij spraken met Nederlands bondscoach Gerben de Knegt over de blessure van de wereldkampioen veldrijden en hoe het nu verder moet.

5 reacties

  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Hij heeft op zijn ouderdom al meer bewezen dan sommige renners in gans hun leven ! Beter op 5 jaar alles pakken wat je kan , dan 1 jaar top prestaties en 20 jaar aanmodderen. Zijn olympische droom zou wel eens de doodsteek kunnen worden. Hij amuseerde zich nochtans die week in de tour en had er beter ingebleven.
  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Waarom zou hij moeten kiezen? Gewoon minder wedstrijden rijden. Maar cyclocross verdient goed, de weg willen de sponsors en de mtb wilt hij zelf.
  • Peter Van mol

    3 jaar geleden
    Hij zal toch wat economischer moeten gaan koersen. Ook al vind iedereen dit machtig. Waarom op 50 km gaan aanvallen als je dit ook de laatste 5 km kan. En heeft zelf zijn sprint als wapen. Anders is hij voor zijn 30ste opgereden, als die weg nu al niet is ingezet…
  • Annie vergauts

    3 jaar geleden
    Mathieu, hou je sterk, verzorg je, en laat de media maar zeveren.
  • Andre Ooms

    3 jaar geleden
    Hij zal toch eens moeten kiezen. Maar het blijft een topper en hopelijk is hij snel terug in de koers, altijd spektakel en goed voor de cafes, de tweestrijd met Wout, twee toffe gasten.