©  sp

Man sleept honden voort achter zijn auto

Huiveringwekkende taferelen in de straten van Charleville-Mézières, in het noordoosten van Frankrijk. Getuigen maakten er beelden van een man die zijn twee honden achter zijn auto had gebonden. Waarom hij dat deed, moet het onderzoek uitwijzen. De dieren werden niet eens in beslag genomen, klagen getuigen aan.

tg

Verschillende mensen waren getuige van de horrorscène in de straten van Charleville-Mézières, in de Franse Ardennen en bij ons vooral bekend van de zaak rond seriedoder Michel Fourniret.

Een chauffeur had zijn twee honden met hun leiband vastgemaakt aan de koffer van zijn auto en reed bijna een kilometer ver. Een hond liep mee, de andere kon het tempo niet aan en werd over de straatstenen gesleept.

Getuigen in de wijk Mohon probeerden de chauffeur te stoppen, maar die reed gewoon door. Pas toen een aantal jongeren die letterlijk voor de auto wierpen, ging de bestuurder op zijn rem staan.

“We hebben zijn sleutels afgenomen om te verhinderen dat hij zou verder rijden”, zegt een getuige.

“De dieren waren gewond en likten elkaars bloed op”, zegt een buurtbewoner die alle filmde.

Tot grote woede van de omstaanders onderwierp de politie de chauffeur niet eens aan een alcoholtest. De 66-jarige man zei dat hij verstrooid was en niet wist dat de honden achter zijn auto hingen. Hij mocht vertrekken met zijn honden. Agenten gaven hem wel de raad om naar een dierenarts te gaan. Maar dat heeft hij volgens de voorzitter van de lokale dierenrechtenorganisatie Lisa niet gedaan.

Volgens voorzitster Sabrina hebben ze de honden intussen bezocht. De 13-jarige foxterriër heeft breuken opgelopen, een 3-jarige jachthond heeft zoveel pijn dat hij niet wil aangeraakt worden.

De organisatie heeft nu een klacht ingediend tegen de eigenaar en eist dat de dieren bij hem worden weggehaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer