Camerabeelden tonen hoe gewapende bende vijf tienermeisjes tijdens pyjamafeestje overvalt

BOOMZo’n acht gewapende mannen met bivakmutsen op zijn zaterdagnacht een huis in de Bosstraat in Boom binnengevallen. Daar hielden op dat moment een aantal tienermeisjes een pyjamafuif. Er werd ook één keer geschoten, vermoedelijk met een alarmpistool. De bewakingsbeelden van het huis van de buurman geven een beeld van hoe de inval zich afspeelde.

  1. Stad Antwerpen stelt tuinen van Stuivenberg open: ook pop-upbar op komst op verlaten ziekenhuissite
    PREMIUM

    Stad Antwerpen stelt tuinen van Stuiven­berg open: ook pop-upbar op komst op verlaten ziekenhuis­si­te

    Mooie vooruitzichten voor bewoners van het — geef toe, eerder grijze — Antwerpen-Noord. Zij krijgen er vanaf woensdag 1 mei een tijdelijk stukje groen bij, want dan stelt de stad een deel van de tuinen van de verlaten Stuivenbergsite open. Weldra opent er op de site ook een pop-upbar. Intussen krijgt ook het zomerprogramma in de tuinen vorm. “Blij dat we nu ook de eerste concrete realisaties voor de buurt op de korte termijn kunnen aankondigen”, aldus schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA).
    Antwerpen
  2. Is er een verband tussen je gezondheid en stadslawaai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”
    PREMIUM

    Is er een verband tussen je gezondheid en stadsla­waai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”

    Wie in de stad woont, weet alles over het lawaai van aanschuivende auto’s, krijsende tramwielen of het uitbundige nachtleven. Het burgerschapsproject De Oorzaak wil daarom bekijken of er een verband bestaat tussen je gezondheid en dat stadsrumoer. Daarom installeerden ze sensoren aan enkele huizen. “De geluidsintensiteit in de straten varieert afhankelijk van het tijdstip, maar in sommige buurten is er gewoon altijd lawaai. Denk dan aan de Leien”, zegt onderzoekster Paulien Decorte.
    Antwerpen