©  frank bahnmuller

DISCUSSIE. “Is dit een 1 aprilgrap?” Onze lezers over buren die ongevraagd elkaars tuin mogen betreden

Vanaf 1 september gaat het nieuwe goederenrecht in. En daar staan ook zaken in die gevolgen hebben voor hoe privé je tuin of die van je buren nog wel is. Wij vroegen Wij vroegen aan onze lezers wat zij van het nieuwe goederenrecht vinden en kregen heel wat reacties binnen. Lees een greep van de reacties onderaan dit artikel, zelf reageren kan natuurlijk ook nog altijd.

LEES OOK: Jouw tuin wordt ook een beetje die van de buren

Voorheen mocht je bijvoorbeeld een bal die per ongeluk over de haag was getrapt of een kat die in de tuin van je buren was gerend niet zelf gaan halen. Vanaf volgende maand mag dat wel, en zelfs zonder het te vragen.

Of wens je te verbouwen en er is onvoldoende plaats op jouw perceel om bijvoorbeeld een kraan te zetten? Dan kun je die op de grond van je buur laten plaatsen.

Dan is er wel toestemming nodig, maar de buur kan pas na een gegronde reden weigeren dat jij zijn eigendom gebruikt. Tot slot is er goed nieuws voor wandelaars: zij mogen lege privégrond betreden als er geen verbodsbordje staat.

Wat vind jij van deze zaken in het nieuwe goederenrecht? Ga jij er een probleem van maken als buren ongevraagd in jouw tuin komen of jouw grond gebruiken bij verbouwingen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER