Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Bollen

Expertengroep voorstander van verplichte vaccinatie voor leerkrachten, kappers en obers

De GEMS, de expertengroep die de overheid adviseert over het beheer van de coronapandemie, is niet alleen voorstander van een verplichte vaccinatie voor zorgmedewerkers, maar ook voor andere beroepen met een hoog risico op besmetting, zoals leerkrachten, kappers en obers. Dat blijkt uit zijn adviezen in de aanloop naar de bijeenkomst van het Overlegcomité vrijdag.

8 reacties

  • frank van puymbroeck

    3 jaar geleden
    In de horeca zal iedereen wel reeds ingeent zijn, wees daar maar zeker van. Waarom deze mensen nog pesten met mondmaskerplicht?
  • cyriel verbeek

    3 jaar geleden
    Vaccinatieplicht voor iedereen en ophouden met het gezeur. Over verplichte vaccinaties kinderziektes kraait toch geen haan over.
  • Wies Haart

    3 jaar geleden
    Eerst geen prioritair beroep om te vaccineren en nu allemaal verplicht wegens ...???
  • John Doe

    3 jaar geleden
    Degenen die hier de experten verantwoordelijk willen stellen als er iets misloopt: mogen we niet gevaccineerden dan ook verantwoordelijk stellen voor iedere dode die er valt door covid 19?
  • Marc Talloen

    3 jaar geleden
    Als je voor het leger werkt moet je ook alle vaccinaties ondergaan , pokken ,polio , gele koorts , hepatitis , tetanus etc . Heel simpel iedereen die voor overheid werkt en met mensen in contact komt moet verplicht gevaccineerd worden .Alleen al uit respect voor de medemens .
  1. OVERZICHT. “1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal”: geen beperkingen meer in horeca en op trouwfeesten, telewerk enkel nog in Brussel aanbevolen
    Play

    OVERZICHT. “1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal”: geen beperkin­gen meer in horeca en op trouwfees­ten, telewerk enkel nog in Brussel aanbevolen

    Het rijk van de vrijheid komt nu wel heel dichtbij. Vanaf 1 september vallen (zo goed als) alle beperkingen in de horeca en bij mensen thuis weg. Dansen op trouwfeesten kan dan ook weer, discotheken en danscafés moeten echter tot 1 oktober wachten. Ook op kleinere evenementen versoepelen de maatregelen. De aanbeveling voor telewerk geldt enkel nog voor Vlamingen die in Brussel werken. In de hoofdstad worden trouwens ook alle andere versoepelingen on hold gezet vanwege de lage vaccinatiegraad. In de zorg is dan weer een verplichte vaccinatie voor het personeel op komst. “1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal”, stelde premier Alexander De Croo.