Brian Chesky, topman en medeoprichter van Airbnb.
Volledig scherm
Brian Chesky, topman en medeoprichter van Airbnb. © REUTERS

Airbnb biedt 20.000 gevluchte Afghanen kosteloos onderdak

Woningverhuurplatform Airbnb gaat wereldwijd 20.000 Afghaanse vluchtelingen kosteloos onderdak bieden. Die belofte deed Brian Chesky, topman en medeoprichter van Airbnb op Twitter. De opvang van vluchtelingen gaat per direct in. Airbnb betaalt volgens hem voor het verblijf.

3 reacties

  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    Een slimme jongen die heeft uit het verleden geleerd dat organisatie de kosten door mogen schuiven naar de plaatselijke overheid. Dus hij huurt de woningen in zijn naam geeft die uit aan vluchtelingen en doet een stukje bij de rekening en schuift ze door naar de overheid. Hij vergeet enkel dat hij ook begeleiding en onkosten moet voorzien. Hij zal wel door de mand vallen.
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Wacht tot de eigenaars van die panden de resultaten zullen zien van hun huurders.
  • peter cornelis

    3 jaar geleden
    hun panden die in verhuur word aangeboden zal snel slinken
  1. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleerde trip - 66 doden bij hevige bombardementen op Gazastrook

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleer­de trip - 66 doden bij hevige bombarde­men­ten op Gazastrook

    Bij hevige Israëlische bombardementen in de belegerde Gazastrook zijn dinsdagnacht en woensdag volgens Hamas zeker 66 doden gevallen. Het Israëlisch leger zette tegelijk zijn grondoperaties rond verscheidene ziekenhuizen voort. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil nu toch een delegatie naar de Verenigde Staten sturen, nadat hij maandag besloot om een beraad over Gaza in Washington op het laatste moment af te blazen. De premier reageerde daarmee op de VS, die in de VN-Veiligheidsraad een oproep tot een wapenbestand niet wilden voorkomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.
  2. Twee Gentse jongeren gered uit Afghanistan met hulp van Sint-Bavohumaniora: “Onze leerlingen zullen anders terugkeren dan ze vertrokken zijn”
    PREMIUM
    Gent

    Twee Gentse jongeren gered uit Afghanis­tan met hulp van Sint-Bavohumani­o­ra: “Onze leerlingen zullen anders terugkeren dan ze vertrokken zijn”

    Twee jongeren die schoollopen in het Sint-Bavohumaniora zijn gered uit Afghanistan, nadat ze gevlucht waren en dagenlang voor de poorten van het vliegveld in Kaboel hadden gestaan. Directrice Hilde Allaert hielp vanop afstand bij de reddingsoperatie en is opgelucht dat de familie nu op weg naar huis is. “Het moeten daar helse toestanden geweest zijn; enkelen zijn zelfs van commotie en uitputting flauwgevallen op het tarmac.”