Sophie Dierickx werkte nog nooit voltijds: “In mijn eerste job werkte ik 30 uur per week. Nadien is het telkens alleen maar nóg minder geworden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Dierickx werkte nog nooit voltijds: “In mijn eerste job werkte ik 30 uur per week. Nadien is het telkens alleen maar nóg minder geworden.” © Steven Richardson

Sophie (39) verdient 1.000 euro per maand: “Ik doe elke dag wat ik zelf wil”

Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Jezelf het jaar rond doodwerken om het aantal nullen op je bankrekening te spijzen? En vervolgens drie weken per jaar uitgeteld op een strandhanddoek fantaseren over je vólgende vakantie? Dat is gekkenwerk, stelt work-lifebalance coach Sophie Dierickx (39). “Het is perfect mogelijk om een rijk leven te leiden zónder veel te werken.”

  1. De coronacrisis heeft zwaar ingehakt op het landbouwbedrijf van Ann (46): “Al ons spaargeld is weg. Gelukkig was er nog onze glamping”
    PREMIUM
    Zoveel verdien ik

    De coronacri­sis heeft zwaar ingehakt op het landbouwbe­drijf van Ann (46): “Al ons spaargeld is weg. Gelukkig was er nog onze glamping”

    Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag vertelt Ann Tryssessoone hoe de coronacrisis er diep heeft ingehakt op het landbouwbedrijf dat zij runt met haar man Carlo. “Door de sterke daling van de varkensprijzen keken we op het dieptepunt van de crisis aan tegen een schuldenput van 150.000 euro”, zegt Ann. Gelukkig had het koppel met de jaren al geleerd dat je zulke tegenslagen kan opvangen door je activiteiten te diversifiëren. Hun glamping en vakantiehuisje brachten redding.
  2. Kusttrambestuurster Carine (55) verdient per maand minstens 1.800 euro: "Pas een nieuw paar schoenen als de oude versleten zijn”
    PREMIUM

    Kusttrambe­stuur­ster Carine (55) verdient per maand minstens 1.800 euro: "Pas een nieuw paar schoenen als de oude versleten zijn”

    Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag is Carine Walrave (55) aan de beurt. Zij is al bijna tien jaar bus- en tramchauffeur bij De Lijn. Haar favoriete shift? De Zeelijner langs de Belgische kust die Knokke en De Panne met elkaar verbindt. Met een lengte van circa 67 kilometer is het de langste tramlijn ter wereld, maar voor het West-Vlaamse werkpaard is de stuurcabine van de kusttram de chillste plek ter wereld. “Als chauffeur is de kusttram besturen een droomjob.”