Legendarische Café Allee op Oude Markt in Leuven opent opnieuw de deuren

Het legendarische Café Allee op de Oude Markt in Leuven opent weer in september. Enkele maanden geleden stopte de zaakvoerder ermee, tot grote spijt van heel wat Leuvenaars. Maar nu zijn er toch nieuwe zaakvoerders die de zaak gaan voortzetten.

In maart van dit jaar besloten de uitbaters van Café Allee om ermee te stoppen. “Den Allee” was sinds 1982 een succesvol café op de Oude Markt. Maar de uitbaters waren al een tijdje niet meer gemotiveerd om nog te werken in het huidige horecaklimaat. En de coronacrisis heeft er misschien wel voor gezorgd dat ze de beslissing sneller hebben genomen. 

We bezochten Café Allee heel graag en wilden het niet verloren laten gaan

Jorge Piot, nieuwe zaakvoerder

Maar nu gaat het bekende café weer open. Jorge Piot en zijn vriendin worden de nieuwe zaakvoerders: “Mijn vriendin en ik hebben een tijdje in de horeca gewerkt, maar nu al een paar jaar niet meer”, vertelt Jorge. “Maar laatst waren we aan het praten en kwamen we tot de conclusie dat we toch weer de horeca in wilden, maar niet werken voor iemand, maar zelf een zaak beginnen. We bezochten Café Allee heel graag en wilden het niet verloren laten gaan. Dan hebben we geprobeerd om het over te nemen en dat is gelukt.” 

Monument

Voor heel wat Leuvenaars is Café Allee toch een soort monument. Op sociale media zijn de reacties dan ook lovend nu het café weer opengaat: “Die reacties zijn geweldig, we hadden het niet verwacht.” Jorge en zijn vriendin hebben nog wel wat klusjes te doen: “We moeten de toog nog wat opsmukken en alle technische zaken moeten geregeld worden.”

“We willen onze eigen stempel drukken, maar willen geen afbreuk doen aan de prachtige traditie van “Den Allee”. Er zullen ook wat optredens zijn, om het café zeker nog wat extra leven in te blazen. Ik kan zelf niet wachten om één van de lekkere pintjes te drinken.” Café Allee opent op 3 september opnieuw de deuren.  

Meest gelezen