Rolling Stones drummer Charlie Watts tijdens een concert in 2019 in Pasadena, Californië.
Volledig scherm
PREMIUM
Rolling Stones drummer Charlie Watts tijdens een concert in 2019 in Pasadena, Californië. © Chris Pizzello/Invision/AP

PORTRET. Charlie Watts (80), de hartslag van de Rolling Stones

Twee weken na de eerste zorgelijke signalen is Charlie Watts (80) overleden. Hij was de nestor van de Rolling Stones, de lijm van de wereldberoemde rockband, een drummer die twee uur lang geweldig kon zijn, met een glimlach alsof hij in de zetel zat. "De band waarin ik speel is fantastisch. Ik niet." Te bescheiden, weliswaar.

5 reacties

  • Paul Janssens

    3 jaar geleden
    Top zeker als je vaststelt welke brol muziek er nu gemaakt wordt
  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    Een zeer inspirerende periode wordt stilaan afgesloten. Bedankt voor je bijdrage daaraan Charlie Watts. Ik heb zelf helaas nooit een optreden van the Stones kunnen bijwonen. Meestal binnen de minuut uitverkocht, maar heb toch genoten van de digitale opnames ervan (Hyde park, Glastonbury, Havana) steeds even goed en opzwepend.
  • Hilde Weymeersch

    3 jaar geleden
    ik bedenk soms begin jaren 60 was ik een kind van 6, 7 jaar en toen zongen die al . We kochten toen in de kruidenierswinkel, grote roze kauwgum en daar zat altijd een foto in . Van de zanggroepen en zangers van toen en filmsterren. Wat een leuke tijd. Mick Jagger dat was mijn favoriet van de groep.
  • Herman De Gent

    3 jaar geleden
    Tijd om in schoonheid te stoppen, schreef ik, maar muziekspelen geeft je voldoening en levenslust, waarom zou je dan in godsnaam stoppen?
  • Liz De Vuyst

    3 jaar geleden
    Dat zat eraan te komen maar toch ben ik verschoten…. Die mannen lijken onsterfelijk. Laat daarboven maar’k goeie beat klinken. Rust zacht, Charlie!