Rusthuis Clos  Bizet.
Volledig scherm
Rusthuis Clos Bizet. © Marc Baert

Moordonderzoek naar overlijden van 85-jarige vrouw in rusthuis, directie: “Niemand zei ons dat het om moord ging”

AnderlechtDe politiezone Brussel-Zuid is maandagochtend opgeroepen voor een moord in een woonzorgcentrum in de Bergensesteenweg in Anderlecht. Dat bevestigt het parket van Brussel. Het gaat om een 85-jarige dame die in het rusthuis verblijft en dood werd aangetroffen. De directie van het rusthuis wist dat er een onderzoek werd gestart naar een overlijden van een bewoner, maar niet dat het om een moordonderzoek gaat. “Echt: daar weten wij niets van af”, zegt Gerda Hanssens, directeur ad interim van het rusthuis Clos Bizet. 

6 reacties

  • Patrick Pittoors

    3 jaar geleden
    Claudine, in het bejaardentehuis waar mijn moeder verbleef, en in alle rust overleden is, zijn wel degelijk elektronische sloten op de deuren van de kamers. Als we op bezoek gingen bij haar openden we de deur met een een badge de familieleden in hun bezit hadden. Andere (niet vaste) bezoekers moesten aankloppen. Personeel had natuurlijk een "passe partout" badge. Sommige bewoners gaven er wel de voorkeur aan de deur half open te laten staan tijdens de dag.
  • Fatima Dirkx

    3 jaar geleden
    Weten zeer weinig van hun bewoners dan. Ook een rusthuis is tegenwoordig business en de inkomsten zullen eerder primeren boven de bewoners en extra personeel.
  • Claudine Steenackers

    3 jaar geleden
    Het zou heel handig zijn om sloten op alle kamerdeuren te plaatsen zodat de bewoners veilig en rustig in hun kamertje kunnen zitten en dat de verpleging 1 bepaalde sleutel hebben voor alle deuren. De oudjes hebben noch in de dag noch s’nachts prive momenten..Dat stoort mij enorm . Er is veel te weinig personeel . Als er 1 of 2 verzorgers in de lange gangen bezig zijn kunnen ze onmogelijk horen wat in de andere gang gebeurt op hun verdieping. Dit is om ongelukken vragen
  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    Die mevrouw haar keel bleek overgesneden en niemand van het rusthuis dacht aan moord. Toch zeer eigenaardig.
  • Argus Vercauteren

    3 jaar geleden
    In België wordt de politie (parket) pas ingeschakeld als een persoon in verdachte omstandigheden is overleden (bijvoorbeeld: afweerwonden, letsels...). In Oostenrijk is het de gewoonte om elk overlijden (alleenstaanden) te onderzoeken. Misdrijven worden er vaker ontdekt.