Minister van Werk Hilde Crevits.
Volledig scherm
Minister van Werk Hilde Crevits. © Photo News

Vacatures in horeca raken niet ingevuld: Crevits wil komende halfjaar meer dan duizend mensen opleiden

Omdat veel restaurants, cafés en hotels de openstaande vacatures niet ingevuld krijgen, heeft Hilde Crevits samen met de sector een actieplan opgesteld. “Vanaf september zetten we een opleidingsoffensief op”, stelde de Vlaamse minister voor Werk en Sociale Economie bij de start van een rondetafelgesprek in Dilbeek.

  1. Barry Callebaut wil meer dan 150 miljoen euro investeren in ons land, maar ontslagronde gaat door: “Intern te complex geworden”

    Barry Callebaut wil meer dan 150 miljoen euro investeren in ons land, maar ontslagron­de gaat door: “Intern te complex geworden”

    Chocolademaker Barry Callebaut wil meer dan 150 miljoen euro investeren in haar twee Belgische vestigingen. Dat is vernomen in de marge van een Europese ondernemingsraad rond het plan BC Next Level in Antwerpen. De ontslagronde in ons land gaat echter door. “We zijn de voorbije jaren aanzienlijk gegroeid en intern te complex geworden. Daarom moeten we deze veranderingen nu doorvoeren”, geeft CEO Peter Feld als uitleg.
  2. Zo zullen getroffen werknemers het faillissement van Van Hool voelen: “Vooral zij met een hoog loon en hoge anciënniteit zullen geld verliezen”
    PREMIUM
    46

    Zo zullen getroffen werknemers het faillisse­ment van Van Hool voelen: “Vooral zij met een hoog loon en hoge anciënni­teit zullen geld verliezen”

    Nu het faillissement officieel is aangevraagd bij busbouwer Van Hool, wordt ook de financiële impact op de getroffen werknemers duidelijker. Dat tot 1.800 werknemers hun baan verliezen door een faillissement - en niet vanwege een herstructurering - kan (tien)duizenden euro’s verschil betekenen voor de betrokkenen, aldus expert Jan Vanthournout van SD Worx. “Vanaf een bepaald aantal dienstjaren ben je als ontslagen werknemer nog meer de dupe als je werkgever overkop gaat.” Maar wat als je snel elders aan de slag kan? Heb je dan recht op dezelfde ontslagvergoeding?