.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Nog geen 30, maar al volop bezig met hun pensioen: deze 8 tonen hoeveel ze later zullen krijgen en hoe ze er het maximale uit halen

In 2030 wordt de wettelijke pensioenleeftijd opgetrokken naar 67 jaar, terwijl twintgers het liefst al op 55 jaar met pensioen willen. In vergelijking met 2017 raadpleegden vijf keer meer jongeren vorig jaar mypension.be om na te gaan wanneer ze mogen stoppen met werken en welk pensioenbedrag in het vooruitzicht wordt gesteld. Dat valt meestal tegen. Deze acht jongens en meisjes blijven niet bij de pakken zitten en zijn nu al bezig met pensioensparen, langetermijnspaarrekeningen en beleggingen. Simon (18), Floris (22), Robin (23), Tecumseh 23), Jonathan (24), Sofie (25), Kevin (27) en Eline (31) laten in hun portefeuille kijken. Zoveel mogen ze verwachten en zo willen ze er het maximale uit halen.

107 reacties

  • Ludwig Van Hecke

    1 jaar geleden
    Beleg en koop kleine appartementen, om te verhuren, begin daarmee als je 25 jaar bent, na 20 jaar zijn.uw eigendommen afbetaald, zorg dat je 2500€ aan inkomen uit onroerend goed hebt , en als je normaal leeftijd uw broodje gebakken!
  • Ruben Beylemans

    3 jaar geleden
    Ze beginnen al over pensioen terwijl ze nog moeten beginnen te werken.Doet dan aan pensioensparen en daar haal je ook effectief voordelen uit en je krijgt ook effecief het bedrag op je rekening dat dan effe belast is geweest en voor de rest, werken,werken en nog eens werken.
  • Koen Van crombruggen

    3 jaar geleden
    Sparen werkt niet, dat is hetzelfde als het geniale zilverfonds. Over 50 jaar is de 1000 euro die een 18 jarige nu spaart nog maar 200 euro waard.
  • Peter Buyck

    3 jaar geleden
    Via de sociale bijdragen doet men impliciet aan pensioensparen. Via een pensioenspaarplan via de werkgever (sommige werkgevers) is er een tweede spaarpotje. Via privé-pensioensparen is er nog een spaarpotje. En als je effectief geld spaart via een echte spaarpot heb je zelfs een vierde spaarpot (nee, ik ga hiermee niet beleggen maar pas openen op mijn pensioendatum).
  • Yves Jonckers

    3 jaar geleden
    Titel van het artikel slaat nergens op. Er zijn er 2 of mss 3 mee bezig, de rest totaal niet. Pensioensparen doen, is niet hetzelfde als volop bezig zijn met je pensioen. Er zitten zelf enkele complete naievelingen tussen...