Specialisten van een labo komen aan op de site van 3M in Zwijndrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Specialisten van een labo komen aan op de site van 3M in Zwijndrecht. © Photo News

Grote inval van milieu-inspectie na illegale lozing: “We gaan elke steen omdraaien bij 3M”

3M kreeg gisteren de milieu-inspectie over de vloer. Die moest controleren of het chemiebedrijf, dat al maanden onder vuur ligt door de PFOS-vervuiling, een dag eerder wel de waarheid sprak op een hoorzitting over illegale FBSA-lozingen. Al was de inval ook symbolisch: "Het is hard tegen hard nu."

14 reacties

  • Marco Maerten

    3 jaar geleden
    Hardy Norman,grote bedrijven hebben meer macht dan plaatselijke politici. Er zijn talloze voorbeelden van.Multinationals denken boven de wet te staan en komen er steeds goedkoop vanaf.
  • Andr� lernout

    3 jaar geleden
    Dat hadden ze op LO ook gedaan in jaren 80 en ook hogere vervuiling vastgesteld. De spanning liep toen hoog op en Miet S. dreigde met boetes. Het antwoord was dat indien er sancties kwamen , de fabriek ging sluiten. Gevolg : de wettelijke max. waarden werden veel verhoogd en de fabriek ging vrijuit! Probleem opgelost.
  • Norman Hardy

    3 jaar geleden
    Wie heeft er hier het meeste boter op het hoofd: 1) Groen die in Zwijndrecht sinds 1995 de burgemeester leveren 2) de baas van OVAM is van socialistische signatuur 3) een CD&V-er staat aan het roer bij VMM. Duidelijk genoeg?
  • frans Venloo

    3 jaar geleden
    Volg hun gelstromen en men heeft de daders welke verantwoordelijk zijn op een presenteerblaadje . Maar dat durven ze niet .. Ze gaan alles nu eens op;lossen na de verkiezingen in 2024.
  • Henri Demeer

    3 jaar geleden
    waar waren gedurende jaren die milieuinspecties voor dat het boven water kwam ?