Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Minder ziekenhuisopnames, meer overlijdens

De coronacijfers vertonen nog altijd een licht stijgende trend. Het aantal nieuwe besmettingen en vooral het aantal overlijdens nemen toe. Maar het aantal ziekenhuisopnames vanwege coronabesmettingen is wel weer licht gedaald. Dat blijkt uit cijfers die het gezondheidsinstituut Sciensano vandaag publiceerde.

37 reacties

  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Bijna elke dag andere, en vaak tegenovergestelde cijfers... Een feit is dat er, na de bijna volledige opheffing van de maatregelen vlak voor de grote vakantie, er veel meer besmettingen (en overlijdens) zijn. Nogal wiedes, als men iedereen naar rode gebieden laat reizen. Alsof gevaccineerden geen corona meer kunnen krijgen of verspreiden... We zullen zien begin oktober, als iedereen terug is uit vakantie, en de scholen terug open zijn, hoe de cijfers dàn zullen zijn!
  • Marcel MICHIELS

    3 jaar geleden
    Mijn echtgenote en ik (67 en 69) houden ons sinds begin van de coronacrisis rustig, kalm, in huis, wij vermijden zelfs onze kleinkinderen te ontmoeten en tot op heden zijn wij erin geslaagd om geen Covid op te lopen. Waarom worden al die mensen die weigeren om zich te laten inenten en besmet geraken gedekt worden door hun ziekenfonds (met ons geld!). Ze kunnen zich gratis laten inenten maar weigeren, maar als ze ziek worden moet de gemeenschap betalen! NIET AKKOORD! Niet ingeent = zelf betalen.
  • ingrid apers

    3 jaar geleden
    Brussel sleurt vlaanderen mee.
  • Kathleen Demey

    3 jaar geleden
    Durft iemand te zeggen welke mensen er het meest besmet geraken en ook in het ziekenhuis worden opgenomen? Misschien helpt dit in de overtuigingsstrategie voor de non- believers en de religieus geïnspireerde bevolking? Als bevolking kunnen we alleen maar hopen dat het’normalere’ leven niet wordt belemmerd dr een bepaalde groep Belgen.
  • Johan Goris

    3 jaar geleden
    Het vaccin is niet perfect, maar binnen 3 maanden hebben we een perfect vaccin. Dat zegt Pfizer. Gaan we dat nog echt allemaal geloven?