Archiefbeeld: geëvacueerden op de luchthaven van Kaboel.
Volledig scherm
Archiefbeeld: geëvacueerden op de luchthaven van Kaboel. © AP

Bus met Belgen tegengehouden door taliban: wat zal er met hen gebeuren? Passagier: “Niemand weet waarom we weggejaagd zijn”

Ons land heeft de evacuaties vanuit Afghanistan beëindigd na een incident en de verslechterde veiligheidssituatie ter plekke. Gisteren hebben de taliban een bus met Belgen (of mensen die een band hebben met België) tegengehouden waardoor de inzittenden de luchthaven van Kaboel niet hebben kunnen bereiken. VRT NWS sprak met een passagier van de bewuste bus.

8 reacties

  • Leo Mariën

    3 jaar geleden
    Men kan zich veel vragen stellen! Wat hebben de Westerse troepen daar 20 jaar lang zitten doen? Waarom heeft Amerika hun troepen teruggetrokken voor het repatriëren? Blijkbaar waren er ook veel met vakantie?? Waarom ga of kan men daar nog op vakantie gaan als je net gaan lopen bent door de onveiligheid? Waarom laat Biden een land achter met 1000 tot 3000 miljard $ aan grondstoffen in de bodem? Daarmee kan je Afghanistan terug opbouwen en Amerika zou minder afhankelijk worden van grondstoffen?
  • Eric Freys

    3 jaar geleden
    zoals Willem hieronder schrijft ...momenteel een grote oorlog binnen de op sensatie beluste media om toch maar enkele minuten in the picture te komen ... alle middelen zijn goed ten koste van alles
  • Bernard Loncke

    3 jaar geleden
    “Niemand weet waarom we weggejaagd zijn” ik zou eerder zeggen " Niemand weet hier waarom we ze nu allemaal moeten binnenhalen" ! Een hoop miserie, ellende en kosten voor onze bevolking!
  • Georges Baert

    3 jaar geleden
    Spijtig, er waren nog een paar huizen vrij op de kade in Pepingster. We hadden ze dringend nodig. En puin en ratten, of dat nu in Afghanistan is of in Pepingster, ge moet toch niet moeilijk beginnen doen. En nog een veldkeuken van het leger, overgevlogen met de C130. Wel 4 weken na de catastrofe maar beter laat dan nooit
  • Tessa vandermout

    3 jaar geleden
    Dit is nu het resultaat van media en politici die niet kunnen zwijgen en zich moeten profileren ten koste van alles !