Man (41) in knie geschoten in Borgerhout, daders waren op zoek naar broer slachtoffer

© ATV

Borgerhout -

In de Weerstandlaan in Borgerhout is woensdagavond een man in de knie geschoten aan zijn woning. De daders waren op zoek naar Bombastik, de criminele broer van het onschuldige slachtoffer.

evw, nelo

Het schietincident gebeurde rond kwart voor negen woensdagavond. Een 41-jarige man werd aan zijn woning in zijn knie geschoten, vlak bij het speeltuintje in de Weerstandlaan in Borgerhout. De man, een vader van twee kinderen, werd direct naar het ziekenhuis gebracht. De politie kwam massaal ter plaatse en de straat werd een tijdlang afgesloten. De politie startte een buurtonderzoek en ook het labo kwam ter plaatsen voor een sporenonderzoek.

“Er is een onderzoeksrechter aangesteld om de omstandigheden waarin het incident gebeurde verder te onderzoeken”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket. “Voorlopig hebben we nog geen dader kunnen identificeren, maar we bekijken verschillende pistes.”

Roep om bewakingscamera’s

“Onze buurt merkt al jaren dat de criminaliteit rond het speeltuintje toeneemt”, getuigt een buurtbewoner. “Daarom vragen we al vijf jaar om bewakingscamera’s te plaatsen, maar als antwoord kregen we dat dit niet in het budget kon worden opgenomen.”

“Een jaar geleden vond er al eens een steekpartij plaats in het speeltuintje, maar een schietpartij nog nooit. Als de camera’s er hadden gehangen, zou het onderzoek al veel verder hebben gestaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen