Na 50 jaar dreigt sluiting volkscafé: “Wie redt deze volkscultuur?”

Na bijna vijftig jaar dreigt eind deze maand het doek te vallen over café ‘Het Lindehof’ in Veldwezelt. “In het dorp kent iedereen mijn zaak als ‘Bij Mèna’, genoemd naar de oorspronkelijke eigenares”, vertelt Rudy Hardy (57), die de kroeg in 2003 overnam. “Ik heb tot 28 februari om een overnemer te vinden. Zo niet verdwijnt een van de laatste volkscafés die Veldwezelt nog rijk is.”

Ruben STEEGEN

Nog drie weken, en dan moeten de stamgasten van ‘Het Lindenhof’ definitief op zoek naar een andere stek. Niet dat cafébaas Rudy Hardy (57) er geen zin meer in heeft, maar zijn zoektocht naar een investeerder om het dorpscafé over te nemen, blijft nu al twee jaar vruchteloos. “Hier dreigt een stukje Veldwezeltse geschiedenis te verdwijnen”, zucht de vijftiger vanachter zijn tapkraan.

Al maanden ligt hij wakker van het nakende einde. Hij diept een dikke map op. “Tientallen investeerders heb ik aangeschreven om mijn businessplan te komen bekijken, maar niemand hapt toe. Dit is een rendabele zaak. Op een donderdagavond zit hier gemakkelijk veertig man. Maar wie wil er vandaag nog in een dorpscafé investeren? Niemand.”

Investeerders mogen Rudy Hardy via mail contacteren: rudyhardy59@gmail.com.

Lees hier het volledige artikel: Na vijftig jaar dreigt einde voor volkscafé ‘Het Lindehof’ in Veldwezelt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer