Vincent Duterne/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Vincent Duterne/Photo News

Viroloog Steven Van Gucht over coronastand van zaken: “Zonder vaccinaties zou er onhoudbare stijging van ziekenhuiscijfers zijn geweest”

Hoe staan we er coronagewijs eigenlijk voor nu volgende week de scholen en heel wat werkvloeren als vanouds weer heropenen? “Voorzichtig optimistisch”, stelt Steven Van Gucht nu gisteren het aantal ziekenhuisopnames voor het eerst sinds weken weer daalde. Al adviseert de viroloog tegelijk ook “gezonde voorzichtigheid” in de cruciale septembermaand: “Sommige computermodellen voorspellen in het najaar nog altijd meer dan 1.000 patiënten op intensieve.”

47 reacties

  • Wesley Kenis

    3 jaar geleden
    En als de overheid de zorg niet kapotbespaard had en verpleegkundigen die reeds maanden schitterend werk leverden zou lastigvallen met allerlei verplichtingen die NIETS met hun taak te maken hebben, dan zou de zorg dat aankunnen...
  • Bart Diricx

    3 jaar geleden
    Media krijgt geld van de overheid,als het hun plannen herhaaldelijk op tv laat zien,zodat iedereen gebrainwasht is tot ze alles geloven.Wordt wakker België.
  • Debbie De Bruyn

    3 jaar geleden
    Verplicht vaccineren. Waarom moeten de braven altijd de dupe zijn van die antivaxers.
  • Marc Van Rolleghem

    3 jaar geleden
    Wanneer zullen we inenting eindelijk verplichten ??
  • Klaus-Jozef Kalergi

    3 jaar geleden
    Er komen steeds meer studies uit die aantonen dat bescherming na besmetting uitgebreider en langduriger is dan na vaccinatie. Waarom zie ik daar niets over in de media? Waarom kan een serologische antilichamen test nog steeds niet gebruikt worden voor het covid paspoort?