Ondernemer Marc Coucke weet vrijdagavond of - en hoeveel - hij moet betalen aan Perrigo.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Marc Coucke weet vrijdagavond of - en hoeveel - hij moet betalen aan Perrigo. © Mine Dalemans

Moeten Marc Coucke en co 1,9 miljard euro terugbetalen aan Perrigo voor de verkoop van Omega Pharma?

Eindigt wat begon als een sprookje vandaag in een nachtmerrie? Het Belgische arbitragecentrum in Brussel beslist vanavond of Marc Coucke en co 1,9 miljard euro moeten (terug)betalen aan het Amerikaanse Perrigo voor de verkoop van Omega Pharma. Volgens de Amerikanen smukten de toenmalige eigenaars, waaronder Coucke, de winstcijfers van het bedrijf op, wat Perrigo verleidde tot een deal van 3,8 miljard euro. Of Coucke effectief (een deel van) z’n fortuin kwijtspeelt, weten we vandaag. Wat staat er precies op het spel? Wat betekent de zaak voor Marc Coucke? En hoeveel dreigt hij te verliezen?

62 reacties

  • Didi Del Toro

    3 jaar geleden
    Wacht in spanning af ‘vanavond’ … ?
  • Ian Vandenbossche

    3 jaar geleden
    Een miljardje meer of minder, daar draait mijnheer Coucke zijn hand niet voor om. Ondertussen heeft die 1,5 miljard al minstens een miljard opgebracht voor hem. Geld maakt geld.
  • Vera Bres

    3 jaar geleden
    Amerikanen weten toch alles beter, ze zijn de beste,de grootste enfin , dat zeggen ze toch altijd ! ...hebben ze zich dan toch laten bedotten ?
  • Germain De Block

    3 jaar geleden
    Zal wel dezelfde foefel trucs uithalen als met anderlecht en wie weet wat weer onder tafel zal belanden.
  • Daniel Nicolas

    3 jaar geleden
    Producten in consignatie bij apothekers boeken als verkocht zijnde, is puur bedrog. Velen weten hier niet waarover het gaat blijkbaar.