Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De Croo over evacuaties in Kaboel: “We vonden het onverantwoord dat Belgen nog naar luchthaven zouden komen”

De Belgische overheid kreeg gisteren al te horen dat er op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel een imminente dreiging was van een zelfmoordaanslag. Daarom besliste de regering om operatie ‘Red Kite’ stop te zetten. “We vonden het niet verantwoord dat Belgen nog naar de luchthaven zouden komen en hun leven in gevaar zouden brengen", reageerde premier Alexander De Croo (Open Vld) bij VTM NIEUWS na de explosies van deze avond aan de luchthaven van Kaboel.

9 reacties

  • johan vankeirs

    3 jaar geleden
    Het valt mij geweldig op dat volgens de nieuws berichten een 450 a 500 tal kleine kinderen zou meegekomen zijn tussen de vluchtelingen.Zou dit met de bedoeling zijn om daarna de ouders en grootouders in de gezinshereniging te laten overkomen.
  • boudewijn schepers

    3 jaar geleden
    Erkende vluchtelingen die daar op vakantie waren waarom moesten we deze terug halen waar ze eerst gevlucht zijn En dan moeten anderen mensen hun leven voor riskeren
  • Nelly Schelfthout

    3 jaar geleden
    Chapeau voor De Croo. In 10 minuten 4x dezelfde vraag krijgen van Bart Verhulst (BRT) en toch erin slagen om telkens 2 minuten krek hetzelfde te antwoorden. Zijn papa deed het nooit beter !
  • Sonja VanDeWiele

    3 jaar geleden
    Waar is België ( Europa) mee bezig.Aanvankelijk ging het om 580 personen, meer dan 1000 zijn ondertussen geëvacueerd. Waar gaat men die huisvestigen in ons overvol landje en ten koste van wie? Kunnen die tewerkgesteld worden of gaat ons sociaal systeem gaan onderhouden? Begrijpelijk dat ze dgl regime ontvluchten, mr waarom hen niet opvangen in omliggende islam landen? Gaan ze zich aanpassen aan onze cultuur, of de hunne opdringen? Ongetwijfeld zullen er ook terroristen door de screening geraken.
  • Franky Vansteelandt

    3 jaar geleden
    De Croo vond ook dat Amerika teveel America First hanteerde. Hij zou er beter een voorbeeld aan nemen. De mensen met het vluchtelingenstatus die daar op vakantie waren hadden ze gewoon niet moeten terug halen. Hij zegt het zelf: ze hadden het recht niet daar te zijn.