BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Meer Vlaamse leerlingen in aso, zowat 23 procent van de leerlingen in secundair heeft schoolse achterstand

In het schooljaar 2020-2021 volgde bijna 43 procent van de leerlingen les in het algemeen secundair onderwijs (aso). Het leerlingenaandeel van het aso is sinds het schooljaar 2015-2016 met 2,4 procentpunten gestegen, blijkt vrijdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. En nu 10/10 voor geluk: minister Weyts geeft scholen tips om schooljaar in schoonheid af te sluiten
    PREMIUM

    En nu 10/10 voor geluk: minister Weyts geeft scholen tips om schooljaar in schoonheid af te sluiten

    Directies die nog inspiratie zoeken om dit bijzondere schooljaar toch mooi af te sluiten, kunnen ideeën vinden in de nieuwsbrief die minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet verspreiden. Leerlingen moeten zich goed in hun vel voelen, want een ongelukkig kind komt niet eens aan leren toe. En ook: als de lat té hoog gelegd wordt, zorgt dat alleen maar voor frustraties. Zo kunnen scholen hun leerlingen gelukkig(er) maken.