©  EPA-EFE

Olympiacos, Frankfurt en Fenerbahçe: geen absolute toppers, wel stevige loting voor Antwerp

Antwerp moet voorbij Olympiacos (Gri), Frankfurt (Dui) en Fenerbahçe (Tur) zien te geraken in de volgende ronde van de Europa League. Racing Genk speelt tegen Dinamo Zagreb (Kro), West Ham (Eng) en Rapid Wien (Oos). Dat werd vrijdagmiddag beslist via loting in Istanbul.

red

Dat Antwerp een zware loting zou hebben, hoeft niet direct een verrassing te zijn. The Great Old zat pas in pot 4, en moest dus tegen 3 hoger gerangschikte ploegen uitkomen. Met het Griekse Olympiacos, het Duitse Eintracht Frankfurt en het Turkse Fenerbahçe zal Antwerp alvast het onderste uit de kan moeten halen wil het Europees overwinteren.

De groepen voor de Europa League:

Groep AOlympique Lyon, Rangers, Sparta Praag, Brøndby

Groep B AS Monaco, PSV Eindhoven, Real Sociedad, Sturm Graz

Groep C Napoli, Leicester City, Spartak Moskou, Legia Warschau

Groep D Olympiacos, Eintracht Frankfurt, Fenerbahçe, Antwerp

Groep E Lazio, Lokomotiv Moskou, Marseille, Galatasaray

Groep F Braga, Red Star Belgrado, Ludogorets, Midtjylland

Groep G Bayer Leverkusen, Celtic, Real Betis, Ferencvaros

Groep H Dinamo Zagreb, Genk, West Ham, Rapid Wien

Conference League

AA Gent treft in zijn groep Partizan Belgrado (Ser), Flora Talinn (Est) en Anorthosis Famagusta (Cyp). Het balletje van AA Gent zat in de pot met reekshoofden, net als die van AS Roma (Ita), Tottenham (Eng), Bazel (Zwi), Slavia Praag (Tsj), Kopenhagen (Den), AZ (Ned) en Linzer ASK (Oos). Daardoor ontliepen de Buffalo’s heel wat toppers.

In beide Europese bekercompetities worden 32 clubs over acht groepen verdeeld. De acht groepswinnaars plaatsen zich voor de achtste finales. In de Europa League neemt de tweede van een groep het om een plaats in de achtste finales op tegen een club die derde werd in de Champions League. De derde gaat door in de Conference League en neemt het daar voor een plaats bij de laatste zestien op tegen een runner-up.