Pexels - Budgeron Bach

Gent verlengt verbod op geluidsboxen en glasgebruik tot eind 2021

De stad Gent verlengt het verbod op geluidsboxen en glasgebruik tot het einde van dit jaar. Dat verbod is gestart eind februari nadat er veel meldingen waren van overlast. Omdat tijdelijke inbeslagname van geluidsboxen door de politie geholpen heeft, zijn de jongeren afgeschrikt om die nog te gebruiken.

"Tijdens corona kregen we heel veel klachten van overlast door draagbare luidsprekers in de stad. Ik heb de politie dan de mogelijkheid gegeven om deze luidsprekers tijdelijk in beslag te nemen", vertelt burgemeester van Gent Mathias De Clercq (Open VLD). "Zo is meteen een einde gemaakt aan de geluidsoverlast."

Iedereen mag genieten van onze stad, maar dat mag niet ten koste zijn van de bewoners

Burgemeester van Gent, Mathias De Clercq (Open Vld)

De Gentse politie kon zo, tijdens de zomermaanden, tijdelijk 40 boxen in beslag nemen na meldingen. "Dat is belangrijk, want bewoners hebben recht op hun nachtrust. Iedereen mag genieten van onze stad, maar dat mag niet ten koste zijn van de bewoners", zegt de burgemeester.

Door het verbod is het aantal meldingen van geluidsoverlast sterk afgenomen. Dus, het werkt, zegt De Clercq: "En daarom gaan we het verbod verlengen tot eind dit jaar." Ook het glasverbod, het gebruik van bierglazen bijvoorbeeld, wordt verlengd: "Dat geldt alleen voor de Gras -en de Korenlei, en het Sint-Pietersplein." Het verbod op geluidsboxen geldt voor de volledige stad.

Meest gelezen