Radio 2

Tijdelijk mountainbikeparcours in centrum Menen door Leiewerken

De stad Menen komt met een unieke tijdelijke invulling voor een van de terreinen langs de Leie. Tot de Leiewerken echt van start gaan, komt er een mountainbikeparcours. Een aantal gebouwen is er gesloopt en de bedoeling is om een nieuw park en een nieuwe brug over de Leie te bouwen.

Momenteel vinden er op de site nog sloopwerken plaats. Het openbaar onderzoek loopt tot en met 8 september, daarna zou de aanleg snel kunnen gaan. “Dan komt het dossier op het schepencollege en kunnen we kijken om een aannemer aan te stellen. We hopen alvast dat de eerste fietsers tegen de lente van volgend jaar hier terecht kunnen”, zegt schepen Mieke Syssauw (Open VLD). "Het idee ontstond na een inspraakmoment waarop heel wat Menenaars lieten weten dat ze in het centrum graag meer ruimte zouden hebben om te spelen en te bewegen. En daar is die locatie perfect voor". 

Radio 2

Uniek wordt het sowieso. Het parcours, dat zich leent tot mountainbiken en BMX’en, zal uit verschillende lussen en obstakels bestaan. Er komt een makkelijke lus in het parcours voor de beginners, maar daarrond komen ook nog eens uitdagende obstakels zoals een steile afdaling, drop en technische bochten. In het midden van het terrein wordt voorzien in een initiatiezone. 

Hoelang die tijdelijke invulling er blijft, is koffiedik kijken. “Dat is afhankelijk van de eigenlijke Leiewerken en de bouw van de brug. Die vergunning willen we volgend jaar in orde hebben om dan de werken op te starten." 

Meest gelezen