Archiefbeeld van de Guardia Civil bij een Ferrari.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de Guardia Civil bij een Ferrari. © Guardia Civil

Ferrari met Belgische nummerplaat betrapt tegen 270 km/u aan Costa del Sol

DriveDe Spaanse politie heeft op de A7 tussen Marbella en Malaga een Ferrari met Belgische nummerplaat tegengehouden die aan een waanzinnige snelheid slalomde tussen het verkeer. De helikopter stelde een topsnelheid van 270 km/u vast. Aan het stuur zat een Nederlander “die dringend een vlucht moest halen”.

22 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Dit is meer dan het dubbele van de toegelaten snelheid, hier voor moet m'n de auto in beslag nemen en het rijbewijs voorgoed ingetrokken worden, de enige manier om zo'n maniakken van de straat te houden.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @RENZO LAMBRECHT,wagens die afgeregeld worden volgens Uw visie betekenen voor de Staat geen snelheidsovertredingen meer en dacht je nu werkelijk dat de Staat zijn inkomen aan boetes zelf gaat ontberen door wagens een limiet te laten opleggen?. Denk het niet.
  • RENZO LAMBRECHT

    3 jaar geleden
    Wanneer gaan ze nu eindelijk een maximum snelheid invoeren voor wagens net zoals bij elektrische fietsen en bromfietsen? Met uitzondering voor hulpdiensten uiteraard. Het moet intussen al technisch mogelijk zijn om de snelheid van de wagens automatisch te beperken volgens de toegestane limiet. Nauwelijks boetes meer en veel minder verkeersslachtoffers.
  • Dirk Bytebier

    3 jaar geleden
    De auto verbeurdverklaring en rijbewijs voorgoed ingetrokken zal bij velen het licht aangaan
  • rudiger cloots

    3 jaar geleden
    Rijbewijs terug geven zodra hij het land verlaat dat is de wet.