©  AP

Dodentol van aanslag in Kaboel blijft stijgen: nu al zeker 183 doden en 200 gewonden

Bij de aanslag aan de luchthaven van Kaboel zijn al zeker 183 dodelijke slachtoffers en 200 gewonden gevallen. Dat melden Afghaanse officials. Onder de doden bevinden zich 13 Amerikaanse soldaten en twee Britse staatsburgers. Het is niet duidelijk of er zich ook Belgen onder de slachtoffers bevinden.

jvh
Bron: New York Times, BBC

LIVE. Volg hier de laatste ontwikkelingen uit Afghanistan

Volgens plaatselijke ambtenaren kwamen er bij de aanslag 170 mensen om het leven. Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab bevonden zich zeker 2 Britten onder die dodelijke slachtoffers, en daarnaast ook een kind van een Britse staatsburger. “Ik ben diep bedroefd om te vernemen dat twee Britse staatsburgers en het kind van een andere Britse staatsburger donderdag zijn omgekomen bij de terroristische aanslag en dat twee anderen gewond zijn geraakt”, aldus Raab.

Er stierven bovendien ook 13 Amerikaanse soldaten, die niet in de plaatselijke balans opgenomen werden, wat de totale dodentol op 183 brengt. Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt nog of er Belgen bij de slachtoffers zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer