Op 1 september start het nieuwe schooljaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 1 september start het nieuwe schooljaar. © ANP

Rondvraag bij 100 schooldirecteurs in Vlaanderen en Brussel: helft directeurs weet wie van zijn lerarenkorps gevaccineerd is of niet

Gedaan met mondmaskers in de klas en ook het afstandsonderwijs is verleden tijd: schooldirecteurs hebben een goed gevoel over het nieuwe schooljaar, zo blijkt uit een rondvraag van deze krant bij 100 scholen. Maar zelfs nu de coronasterren gunstig staan, geven oude onderwijsproblemen hen weer kopzorgen. Het lerarentekort en de vaccinatiegraad van hun lerarenkorps, bijvoorbeeld. Zo kijken 100 schooldirecteurs naar het nieuwe schooljaar. 

20 reacties

  • Wesley Kenis

    3 jaar geleden
    Directie weet wie gevaccineerd is...dus stel dan een schema op met enkel gevaccineerden...veel succes.
  • Michel Oyen

    3 jaar geleden
    1ste schooldag is vacinatiedag, clb kan dat zeer goed voor hun rekening nemen. Allerheiligen mondmaskers af in en buiten de klas.
  • Fons Casteels

    3 jaar geleden
    Hoezo, "het is medisch geheim"? Medisch geheim geldt énkel voor medici. In dit geval: de huisarts of de schoolarts die niet mag zeggen of een leerkracht al dan niet gevaccineerd is. Wat wel van toepassing is, is de privacy-wetgeving. En dus kan de Privacycommissie eventueel oordelen. Maar ik ben er vrij zeker van dat die zal zeggen dan het groepsbelang ("de veiligheid van de leerlingen") voorrang heeft op het individueel belang ("ik wil het niet zeggen").
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    @Nico Lapierre, ze noemen het Covid-safe-pas, maar die naam is onjuist want met of zonder pas kan je anderen besmetten. Ze doen net of jij met vaccin een veilig persoon bent, maar dan ben je helemaal niet. Het is enige is dat JIJ bij besmetting minder kans op zware verschijnselen krijgt. Echter JIJ bent niet safe voor een ander, of die nu wel of geen vaccin heeft gehad. Het virus verspreid zich zelfs makkelijker door mensen die de 'safe-pas' hebben omdat die geen handen meer reinigen.
  • fernand walder

    3 jaar geleden
    Verlicht inenten van het onderwijzend personeel. Ik was 45 jaar en werkte als docente in een hogeschool en vanaf deze leeftijd werden we vriendelijk verzocht ons een griepspuit te laten zetten. Ik heb nooit getwijfeld dit te doen. Ze werd door de bedrijfsarts in de school zelf gratis gezet. Ik ben 64 en laat ze nu nog jaarlijks zetten. Ben er niet aan gestorven! Weg met die Corona vaccinatie-egoïsten