Frans Monsieur kwam een laatste keer over de vloer bij Nadine. © Stijn Van de Sande

Dagbladhandel Nadine sluit na 31 jaar: “Het was een plezier om hier iedere dag te komen”

Mechelen -

Dagbladhandel Nadine in de Leopoldstraat in Mechelen sluit vandaag, zaterdag, definitief de deuren. Na bijna 31 jaar kiest uitbaatster Nadine Dictus (52) voor een nieuw leven. De klanten die nog een laatste keer langskwamen, zullen de zaak missen. “Het was een plezier om hier te komen”, zeggen ze.

Stijn Van de Sande

Als prille twintiger startte Nadine Dictus in de Leopoldstraat in Mechelen haar dagbladhandel. Net geen 31 jaar later trekt ze de deur van de winkel achter zich dicht. “Ik heb het altijd met veel plezier gedaan en ben geen enkele dag met tegenzin gaan werken”, zegt Nadine. “Maar na al die jaren is het tijd voor iets anders. Nu mijn echtgenoot met pensioen is, wil ik ook graag wat meer vrije tijd. Want elke dag om 6u opstaan om te kunnen openen, dat werd steeds moeilijker.”

De afgelopen dagen kwamen verschillende klanten voor het laatst langs in de dagbladhandel. “Ik heb veel positieve reacties gekregen”, klinkt het. “De mensen wensen me veel succes. Het is fijn om op die manier afscheid te kunnen nemen van de winkel en de klanten. Ik heb zelfs al verschillende geschenkjes gekregen, zoals bloemen en pralines. Wat ik nu ga doen, weet ik nog niet. Ik kijk de kat even uit de boom. Niets moet en alles mag, we zien wel wat de toekomst brengt.”

Frans Monsieur is al dertig jaar vaste klant bij Nadine. “Het was een plezier om hier te komen”, zegt hij. “Iedere dag kwam ik hier mijn krant kopen, de Gazet van Antwerpen. Nadine stond altijd klaar voor haar klanten met een luisterend oor of voor een babbeltje. Met een lach en een zwans, zo kwam ik hier mijn Gazet halen. Ik zal ze dan ook zeker missen. Na al die jaren zijn we meer dan gewoon verkoopster en klant, we zijn vrienden.”

Uitstervend ras

De dagbladhandels zijn volgens Nadine een uitstervend ras. De vaste klanten zullen dan ook op zoek moeten naar een oplossing, want een overnemer voor de zaak is er niet. “In de omgeving zijn er geen krantenwinkels meer”, merkt Frans op. “Dus ik denk er over na om een abonnement op de krant te nemen. Ik speel ook iedere week op de Lotto, maar daarvoor zal ik nu een andere krantenwinkel moeten zoeken.”

Ook Guy Hertens sprong nog een laatste keer binnen. “Ik kwam hier regelmatig langs. Zeker een keer per week”, zegt hij. “Maar voor mij heeft de sluiting geen grote gevolgen. Volgende week verhuis ik namelijk zelf naar Kasterlee. Daar heb ik een krantenwinkel over mijn deur. Hopelijk is de bediening daar net zo goed als ze hier altijd geweest is. De babbeltjes met Nadine ga ik wel missen, maar we zullen elkaar zeker nog wel eens tegenkomen.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER