©  BELGA

Wout van Aert is blij dat hij de enige WK-kopman is: “Anders zou dat voor nóg meer druk zorgen”

Wout van Aert werkt op stage in Livigno toe naar het slot van zijn wielerseizoen. Met vooral Parijs-Roubaix en het WK in eigen land als climax. En de Kempenaar wil schitteren in Leuven, zowel in de tijdrit als de wegrit.

Vincent Van Genechten
Bron: Wielerflits

LEES OOK: Wout van Aert bereidt WK voor op 3.000 meter hoogte: Belgische kopman laat niets aan het toeval over voor wegrit (en tijdrit)

“Door de voorbereiding die ik nu doe, moet het haalbaar zijn om in beide disciplines goed voor de dag te komen”, zegt Van Aert in gesprek met Wielerflits. “Ik geloof dat ik in beide ook een kans heb. Ik heb mijn tijdrittrainingen zeker niet verwaarloosd, integendeel. Maar de intensiteit waarmee ik nu train is toch vooral met de focus op de wegrit. Explosiviteit staat daarin centraal. En dat is ook nodig als je in Leuven wil scoren.”

De man uit Lille en vader van Georges is ook blij dat hij de enige vooruitgeschoven Belgische kopman is. “Ik denk dat ik – op Jasper Stuyven na – de enige Belg ben die gewoon is om overal kopman te zijn binnen zijn ploeg. Dat ik daar mee om kan, heb ik al bewezen. Ik volg het idee van de bondscoach. Meer zelfs, ik vind het goed dat er duidelijkheid is. Het zou me trouwens met meer druk opzadelen, mochten er meerdere kopmannen zijn”, klinkt het.

 ©  BELGA

“Of ik inspraak heb in de selectie? Ja, ik heb die onlangs gemaakt en hem doorgestuurd. Hij moet die jongens maar gewoon contacteren… Grapje, hé. Ik denk dat het vooral een gezonde situatie moet blijven. Het kan en zal niet zijn dat alles op mijn voorspraak gebeurt. Het is Sven (Vanthourenhout, red.) die selecteert en hij zal er uiteindelijk ook op afgerekend worden. Maar dat zijn manier van werken me bevalt, kan ik niet ontkennen. Hij staat voor openheid en betrekt me in de keuzes die hij maakt. Het vijftal dat vandaag al zeker is, dat is honderd procent zijn keuze en ik kan mij daar helemaal in vinden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen