Een beeld uit Destelbergen, dat we bij de start op 1 september voorlopig alleen in enkele Brusselse scholen zullen zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld uit Destelbergen, dat we bij de start op 1 september voorlopig alleen in enkele Brusselse scholen zullen zien. © Florian Van Eenoo

DE GROTE SCHOLENRONDVRAAG, DEEL 2: Hoe sterk beïnvloeden mondmaskers de lessen? En investeert uw school in extra ventilatie en CO2-meters? Wij voelden 100 directeurs aan de tand

De mondmaskerplicht wordt in Vlaanderen op 1 september afgeschaft tijdens de lessen. Alleen in Brussel en Vilvoorde moeten kinderen nog een mondmasker dragen tijdens de les. Heeft het dragen van een mondmasker een grote invloed op de kwaliteit van de lessen? Wij wilden het wel eens weten van onze 100 directeurs. 65 procent van de ondervraagden spreekt van een enorme invloed, voor 24 procent is er invloed, maar zij vinden het werkbaar. Hoeveel scholen namen de voorbije weken andere maatregelen, zoals de plaatsing van extra ventilatie en de aankoop van C02-meters? 100 directeurs, 100 antwoorden, de samenvatting. 

  1. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt