Zij kregen een 10/10 van sterrenchef Luc Bellings: “Datzelfde weekend stond hier een file wachtenden voor de deur”
Ze waren met zeven, de kustzaken die de voorbije zomer de perfecte tien kregen opgediend van sterrenchef Luc Bellings. En dat zal niet zonder gevolgen zal blijven, kunnen eerder bekroonde restaurants beamen. “Het Bellings-effect bestaat wel degelijk. Plots staan hier files voor de deur en wil iedereen alleen nog maar dat winnende gerecht proeven. Alsof wij niets anders meer op de menukaart hebben.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Zodra een belegger ook een tracker had, steeg zijn winst tot 5,45 procent”: 2 blunders die je op de beurs geld kosten
-
Spaargids.be
Houdt jouw spaarrekening op te bestaan? “Opgebouwde voordelen neem je mee naar nieuwe rekening”
Elke bank kan vanaf deze zomer nog maximaal vier gereglementeerde spaarrekeningen aanbieden. Wil een bank een spaarrekening schrappen, dan moest ze daarover tegen eind april 2024 de klanten verwittigen. Valt ook jouw spaarrekening weg? Spaargids.be geeft een overzicht. -
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
Het gebeurt meer dan je denkt: je komt bij je geparkeerde voertuig en ziet dat er een ferme deuk of kras in zit. Maar van de automobilist, e-stepper of fietser die tegen je wagen reed, is geen enkel spoor. Dekt je verzekering die schade? En wat moet je allemaal doen om ‘klacht tegen onbekenden’ in te dienen? Independer.be legt het uit. -
-
PREMIUM
Waar eet je de beste steak tartaar van de kust? Sterrenchef Luc Bellings zocht het uit: “Deze steak tartaar smaakt naar.... niets”
-
Rare geur in je herbruikbare waterfles? Dat ligt misschien aan hoe (vaak) je die schoonmaakt
Iedereen heeft wel een herbruikbare drinkfles in de kast staan. Ze zijn praktisch, verminderen de hoeveelheid plastic afval en helpen ons voldoende water te drinken. Maar zijn ze wel hygiënisch? En hoe was je ze het best uit? Microbioloog Tom Coenye en Liesbeth Verboven van het Poetsbureau Part of Glowi beantwoorden zes vragen. -
PREMIUM
“Meer kurkuma op je eten strooien heeft geen zin”: reumatologen leggen uit wat wél helpt tegen artrose
Problemen met je kraakbeen, dat heb je voor de rest van je leven. Zo was het vroeger toch, maar klopt dat vandaag nog wel? Van knieproblemen tot artrose: reumatologen Frank Luyten van UZ Leuven en Ruth Wittoek van UZ Gent bespreken innovatieve technieken en medicatie die hoop geven voor de toekomst. -
Belgische doorbraak in strijd tegen mucoviscidose: “Patiënten helpen die nu uit de boot vallen”
-
Livios
In welke maanden leveren je zonnepanelen het meeste op en hoe komt dat?
-
PREMIUM
AI schrijft muziek in 5 minuten. Hoort Q-dj Maarten Vancoillie dat aan de nummers? “Benieuwd of hier ooit een hit uit komt”
Stel je voor: een ‘machine’ die in enkele muisklikken hele muzieknummers maakt. Pop, jazz of klassiek? Geen probleem. Een zwoele vrouwenstem? Zo gebeurd. Udio, uitgevonden door ex-Google werknemers, kan het. “Je hoort niet gemakkelijk het verschil”, beoordeelt Q-dj Maarten Vancoillie ‘onze’ creaties. “Maar je merkt wel dat de menselijke touch ontbreekt.” -
Zo voorkom je dat je tomatensaus te zuur of bitter smaakt: “Dit trucje zorgt voor het lekkerste resultaat”
Iedereen die zich al eens aan tomatensaus waagt, kent het probleem: vaak smaakt je saus te zuur en soms zelfs bitter. Nochtans is er een eenvoudige foodhack om dit te voorkomen. De Antwerps-Italiaanse chef Luna Trapani verklapt dit trucje én vertelt hoe echte Italianen tomatensaus maken. “Dit zorgt voor balans in je saus.” -
HLN Shop
Van ballongarde tot kneedhaak: wanneer gebruik je welke klopper op je keukenrobot of handmixer?