BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Spa-Francorchamps valt letterlijk in het water: racen is onverantwoord, Max Verstappen ‘wint’ en pakt 12,5 punten dankzij drie rondjes achter safety car

Formule 1De regen als spelbreker. Amper drie rondjes, nota bene achter de safety car, duurde de GP in Spa-Francorchamps. De oorspronkelijke start om 15u werd meermaals uitgesteld. Om iets na 18u reden de bolides dan toch het circuit op, maar de omstandigheden lieten het nog steeds niet toe om te racen. De FIA vond het onverantwoord: einde verhaal. Omdat er meer dan twee rondjes achter de safety car werden afgewerkt werden halve punten uitgedeeld volgens de volgorde op de startgrid. 12,5 punten voor polepakker Max Verstappen, die in het klassement zo drie punten achterstand heeft op zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Bizarre toestanden in onze Ardennen.

53 reacties

  • Sandra Mestdagh

    3 jaar geleden
    Tja Max, stond op pole…zal wel zijn dat hij wilde racen… Genen regenspray voor Zijne neus…enz… Moest gewoon geannuleerd geweest zijn.
  • Ineke Visser

    3 jaar geleden
    Max was de enige die wilde racen dus sluit ik mij aan bij Ricardo Paulssen
  • Ricardo Paulssen

    3 jaar geleden
    Beste Ferdinand, leg eens uit dan? Wat kan Max hier aan doen? Je kunt wel alles in zijn schoenen schuiven maar Max is juist degene die in eerste instantie opriep wel te racen.
  • Marko Decandt

    3 jaar geleden
    Dat ze nu nog durven zeggen dat de FIA pro Hamilton is? Max krijgt hier gewoon 12,5 punten cadeau zonder te racen en loopt zo verder in. En de organisatie heeft daar effectief wel heel bewust voor gezorgd.
  • Jan Jansen

    3 jaar geleden
    Eindelijk een beetje gerechtigheid! Wanneer Max kampioen wordt is dat volkomen verdient! Hij is verreweg de beste rijder en er zijn hem dit seizoen veel punten ontnomen!